Nõva metsa eksinud eaka seenelise leidis otsingukoer

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Päästekoer Sofi

Kolmeaastane kuldne retriiver Sofi koos perenaise Reelika Kaasikuga otsis esimest korda eksinut aasta tagasi, ka siis lõppes otsimine õnnelikult – inimene leiti elusalt. 
Foto: erakogu

 

Eile pärastlõunal eksis Nõva vallas Hindaste küla kandis metsa seeneline, 79aastase mehe leidis vabatahtliku päästja otsingukoer.

Haapsalu patrullitalituse juht Meelis Laurmanni sõnul sai politsei teate kell 14.20 eksinu sõpradelt. Tallinnast seenele sõitnud seltskonnast kaks jõudsid tagasi auto juurde, kolmandaga olid sõbrad telefoni teel ühenduses, kuid mees ei leidnud teed metsast välja.

"Telefoni aku oli mehel õnneks täis," ütles Laurmann, kelle teada oli seltskond käinud samas metsas seenel 30 aastat.

Politsei alustas otsimist 15.35, 17.04 kutsuti appi Lääne-Eesti vabatahtlik reservpäästerühm, sealhulgas kolm otsijat koertega.

Vabatahtlikud hakkasid teelt otsimisalale liikuma pärast 19, mehe leidis pool üheksa Mustjärve lähedalt kuldne retriiver Sofi.

Koera perenaine Reelika Kaasik ütles, et jõudis eksinud seeneliseni teest kaugel. "Juba oma otsimisalale läksime tund aega," ütles ta. Edasiliikumist raskendasid mahalangenud puud ja soine maapind. "See ei olnud mingi ilus seenemets: rägastikune, märg ja soine, puhas tihnik ja kõrkjad vahepeal," kirjeldas Kaasik.

Laurmanni sõnul oldi juba valmis alustama otsinguid kopteriga, kui mees õnneks leiti. Seeneline oli väsinud, kuid kõndis metsast välja ise. Meedikud vaatasid mehe üle, abi ta ei vajanud.

"Tahaks koerajuhte tänada – see on tänuväärne töö, mida nad teevad," ütles Meelis Laurmann.

Kolmeaastasele Sofile oli see teine kord eksinut otsida ja teine kord ka leida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nipitiri
6 aastat tagasi

Tunnustus perenaisele ja kindlasti TUBLI Sofi

auhh
6 aastat tagasi

tubli kutsa !

Vanamees
6 aastat tagasi

Aasta tagasi eksis üks Harjumaa naine Peraküla metsa. Helikopter järgmisel päeval leidis seenelise üles. Elusalt.