7000 inimest külastas Haapsalu rokifestivali

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

IMG_6402

Festivalipublik lossihoovis. ARVO TARMULA

Festivali Rock in Haapsalu avalike suhete juhi Reno Hekkonensi sõnul oli publikut esialgsetel andmetel ligi 7000.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles oli oma ettevõtte Healer OÜ kaudu Rock in Haapsalu üks korraldajatest muusikaärimees Lauri Laubre kõrval.

„Eraisiku, mitte linnapeana. Ma võtsin selleks ajaks oma puhkuse välja,” selgitas Sukles.

Korraldajad on Suklese sõnul saanud rokipeo kohta ainult kiidusõnu. „Ilm oli ka meie poolt, ainult rahvast oleks veel mahtunud, ” ütles ta.

„Korraldus sujus ja artistid jäid väga rahule. Haapsalu meeldis neile ja kõik läksid ära hea fiilinguga. Gary Brooker tänas südamest Haapsalu kammerkoori, sümfooniaorkestrit ja bändi ning ütles, et see nädalalõpp oli väga meeliülendav,” rääkis Hekkonens.

Korraldaja ootab kõiki rokisõpru taas järgmise aasta juulis,” ütles ta.

Rock in Haapsalu läks korda ka politsei ja parkimist korraldanud Haapsalu Linnahoolduse hinnangul.

„Otseselt üritusega seotud väljakutseid meil polnud, ” ütles Läänemaa politseijuht Andrei Taratuhin. Ta lisas, et pärast kontserte tuli küll paar teadet liiga valju muusika kohta paaris meelelahutusasutuses, aga see pole midagi erakordset. Ka liiklus sujus politseijuhi sõnul suhteliselt hästi.

Haapsalu Linnahoolduse juhatuse liige Alo Lõps ütles, et suurürituse nädalavahetuse kohta oli kõik „väga viisakas”.

„Võrreldes eelmiste üritustega olid parkimise korraldamisel vaid mõned väiksemad probleemid. Mõnes kohas keelumärke muidugi eirati, aga mitte nii massiliselt nagu varem, ” rääkis Lõps.

Linna läbi sõites täheldas ta, et tänavate äärde tõmmatud kollased parkimist keelavad jooned töötasid väga hästi. Ka ei jäänud autod pärast kontserti pikaks ajaks ummikusse, mis tõestab Lõpsi sõnul, et parkimisskeemidest kinni pidavad autojuhid talitavad targalt.

Lõps lisas, et praegune lahendus parkimise korraldamisel ja liikluse suunamisel suurürituste ajal töötab, küll aga on mõned detailid, mida saab veel lihvida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postiloll
6 aastat tagasi

arvasin et mindi muusikat kuulama mitte sööma

juss
6 aastat tagasi

Lossihoovist peaks välja kupatama need tobedad müügiputkad ja haisvad kebabid! Lossiplatsile aed ümber ja toimetavad seal! Kes tahab süüa, läheb sinna.

Statistika
6 aastat tagasi

/Mõnes kohas keelumärke muidugi eirati, aga mitte nii massiliselt nagu varem, ” rääkis Lõps./
Mitu valesti pargitud autot teisaldati?

Skorbuut
6 aastat tagasi

Minu jaoks jäi selgusetuks, et kui Karja tn oli liikluseks suletud siis keset päist päeva kulges seal uus audi a8, mingi seltsimees nokamüstiga roolis ja mingi mersubussi rimakas jne. Milleks see tee sulgemine kui seal käia ikka ei saa ilma, et autoga alla ei aetaks?