Suklese valimisliidus on üheksa volikogu liiget

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Urmas Sukles

Urmas Sukles. Arhiiv

Haapsalu linnapea, reformierakondlase Urmas Suklese loodavasse valimisliitu HaRi kuulub Lääne Elule teadaolevalt kaheksa linnavolikogu liiget, kes varem kandideerisid Reformierakonna nimekirjas.

Suklese nimekirjaga on liitunud linnavolikogu liige Tiit Moor (varem IRL ja Keskerakond), Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare ja linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus ning Innove Läänemaa keskuse juht Tiina Kütt. Volikogust on nimekirjas selle aseesimees Kalju Aigro, ärimehed Siim Saareväli ja Sulev Saareväli, Rannarootsi muuseumi juht Ülo Kalm, Haapsalu Linnahoolduse tegevjuht Alo Lõps, spordikooli direktor Mati Seppi ja Nurme vabriku juhatuse liige Lauri Väli.

Ridalast kuuluvad nimekirja Haeskas turismitalu pidav Ants Ale, uksetehase arendusdirektor Renee Serg ja autospordientusiast Kalle Kruusma.

Teisipäeval avalikustas Sukles oma valimisliidu nime. See on Haapsalu ja Ridala valimisliit HaRi. Suklese sõnul on liit võtnud eesmärgiks saada Haapsalu ja Ridala ühendvolikogus vähemalt 13 kohta. Üldse on volikogus 25 kohta.

Sukles ütles, et nimekirjas on 30–40 inimese kanti. Ridala inimesi on Suklese sõnul nimekirjas vähem kui Haapsalu omi.

Haapsalu valupunktid on Suklese sõnul kõnniteed ja tänavad. „Põhimure on selles, et nad on lainelised. Täidame augud ära, aga aluspõhi on, nagu ta on. Metsa tänav oli eelmine valimislubadus, aga see jooksis vastu rahaseina,” ütles Sukles.

Liidu nimevariante olnud Suklese sõnul esialgu kümmekond, lõpuks jäi aga sõelale üks: Haapsalu ja Ridala valimisliit HaRi. Sõna „HaRi” moodustub Haapsalu ja Ridala esimesest kahest tähest. „See jääb meelde ja on lihtne kasutada,” ütles Sukles.  Küsimusele, kuidas nime käänata, vastas Sukles: „Ta ei ole ikkagi „hari-harja”. Öelda tuleks: „Ma hääletan Haapsalu ja Ridala valimisliidu HaRi poolt.” Ja ta on hari nagu tipp. Läänemaa tipp.”

Sukles ei karda, et keegi hakkaks liidu nime üle nalja tegema: „Kui ka nalja tehakse, näitab see meie tugevust. Vähemalt ei ole see laialivalguv nagu Meie Inimesed.”

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hmm
6 aastat tagasi

et ikka vaja teiste kohta Suklesel midagi halba öelda…miks teisi halvustada ja maha teha vaja on, kui nii kangesti ennast “tipuna” tuntakse?

Maali
6 aastat tagasi

Mida see Kruusma seal teeb? Oleks aeg oma sõitmine järgi jätta ja teiste eludele mõelda. Jobu!

ohjahh
6 aastat tagasi

Rullnokkade aeg poliitikas võiks läbi saada.

Imelik
6 aastat tagasi

Lihtsalt mõtteaineks. Kui ma ütleksin Teile teenuse pakkumisel, et minu eesmärk
on teenida 8 miljonit eurot ja peamist probleemi näen selles, et töö vajab tegemist- kas palkaksite mind?
Aga kui mu firma nimi algab Teie eesnime lühendiga?

Kogudusetütar
6 aastat tagasi

Saab näha, kas nüüd pannakse Tiit tema loodetud volikogu esimehe kandidaadiks. Karta on, et pärast valimisi peab Tiit tähtsa koha ootuses jälle fraktsiooni vahetama.

ja
6 aastat tagasi

Lõps suudab igale poole oma saba liputada. Sahmerdamine Suku ja Karilaiu vahet head nahka ei tõota.

.
6 aastat tagasi

Kas tõesti on valija … Uskumatu!

jass
6 aastat tagasi

Sukles Urmas hea mõte teha hea valimisliit aga vaata nimekiri üle kda sa endale seltkonda valisid. Saareväljad jne. Sa kaotad nende pärast. Kuula rahva häält, mitte Saarevälja Sulevi raha krõbinat. Väiksed Saareväljad on isa sabarakud.

kroon
6 aastat tagasi

Kruusma, su oma lause on juba väga vale. Ajalehte kommenteerid, tee seda ise ka õigesti siis!!!

seltsimehed
6 aastat tagasi

Teen ettepaneku muuta Haapsalu teed ja tänavad asfaldi vabaks!Põhejendan- asfalt saab tänavatelt lihtsalt järk järgult otsa!