Augustibluusi peaesinejad on bluusilegendid Duke Robillard ja Eric Gales

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Neljapäeva õhtul sai kontsertidega Haapsalus ja Tallinnas avapaugu tänavune bluusifestival Augustibluus.

Haapsalus juhatas bluusifestivali sisse Mikk Tammepõllu ja Priit Jäägeri esinemine Haapsalu kultuurikeskuses. Avaüritusel avalikustati traditsiooniliselt ka tänavuse festivali esinejad.

Festivali programmijuht Raul Ukareda ütles ERRile, et 24. Augustibluusi esinejaterivi on läbi aegade kaalukaim. "Ootame sel korral Haapsallu bluusimaailma absoluutsesse tippu kuuluvaid staare, keda varem pole õnnestunud festivalile meelitada," selgitas Ukareda.

Festivali peaesinejad on USAs pärit bluusilegendid Duke Robillard ja Eric Gales.

Duke Robillard on maailma üks enimhinnatud kitarriste, keda maailma prestiižseimal bluusmuusika gaalal The Blues Music Awards on neljal aastal järjest nimetanud parimaks bluusikitarristiks.

Eric Gales on Ameerika bluusifenomen ja andekas kitarrist, kelle Guitar World Magazine nimetas 1991. aastal parimaks uueks talendiks ja 2015. aastal tõusis ta Gibson Guitarsi poolt korraldatud maailma parima kitarristi valimistel 4. kohale.

Lisaks neile näeb ja kuuleb festivali kaheksal laval artiste ja ansambleid Austraaliast, Venemaalt, Itaaliast, Belgiast, Soomest, Lätist ja Ukrainast. Esindatud ka kogu kodumaise bluusi paremik eesotsas Tanel Padar Blues Bandiga. Festivali esinejaterivi täieneb pidevalt ja täpseima ülevaate leiab Augsutibluusi kodulehelt.

Augustibluusi festival toimub tänavu 4. ja 5. augustil. Festivali kava avalikustavad korraldajad mai lõpus.

Fotod Arvo Tarmula

Augustibluusi avakontsert. Tarmula12 Augustibluusi avakontsert. Tarmula11 Augustibluusi avakontsert. Tarmula10 Augustibluusi avakontsert. Tarmula09 Augustibluusi avakontsert. Tarmula08 Augustibluusi avakontsert. Tarmula07 Augustibluusi avakontsert. Tarmula06 Augustibluusi avakontsert. Tarmula05 Augustibluusi avakontsert. Tarmula04 Augustibluusi avakontsert. Tarmula03 Augustibluusi avakontsert. Tarmula02 Augustibluusi avakontsert. Tarmula01

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments