Omavalitsuste toetusfondi lisandub kolm uut meedet

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kroonid-eurod

Foto: arhiiv

Valitsus kiitis neljapäeval heaks määruse eelnõu, mille kohaselt lisandub omavalitsuste tasandusfondi kolm uut meedet.

Esimese meetmena võimaldab raske ja sügava puudega lastele abi osutamise toetus vähendada perekonna hoolduskoormust, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Teise meetmena asendab jäätmehoolduse arendamise toetus seni kohaliku omavalitsuse üksuste jäätmehoolduse kuludeks laekunud saastetasu ning selle toel on võimalik korraldada jäätmete liigiti kogumist.

Kolmanda, kaevandusõigustasude muutmise mõjude kompenseerimise meetmega leevendatakse kohaliku omavalitsuse üksustele muudatustega kaasnenud negatiivseid mõjusid.

Lisaks laiendatakse sotsiaaltoetuste ja -teenuste osutamise toetust väljaspool kodu osutatava üldhooldusteenuse kohatasu hüvitise võrra, mida makstakse enne 1993. aastat teenusele suunatud inimeste eest.

Käesolevast aastast on toimetulekutoetuse, vajaduspõhise peretoetuse ning sotsiaaltoetuste ja -teenuste osutamise toetuse ning jaotuspõhimõtted määratud sotsiaalhoolekande seadusega ning riiklike ülesannete hüvitise määrad riigieelarve seadusega. Seetõttu võetakse määrusest vastavad regulatsioonid välja ja viidatakse seadustele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments