Haapsallanna Riina Tobias oli kiireim nutiseadmes e-etteütluse kirjutaja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Riina Tobias laulupeol. Foto: erakogu

Emakeelepäeval toimus Vikerraadios kümnendat korda e-etteütluse võistlus ja poole tunni jooksul jõudis toimetuseni rekordiliselt 5881 etteütlust, möödunud aastal oli e-etteütluste arv 5573.

Kõige kiiremini ja korrektsemalt kirjutasid etteütluse üldvõitjana filoloogide kategoorias võistelnud Tiina Mahler-Jaaniste, Liisa-Andra Lohu täiskasvanute kategoorias, Elo Maria Pauman Hugo Treffneri gümnaasiumist õpilaste kategoorias, Tereza Špongolts muu emakeelega võistlejate kategoorias ja Aivar Paidla välismaal elavate eestlaste kategoorias.

Tänavu antakse eriauhind ka parimale nutiseadmega tegijale – esimesena saatis täiesti õige teksti Riina Tobias. Täiesti veatuid etteütlusi jõudis toimetusse 37.

„Tänavuse teksti põhirõhk oli muganditel, sõnadel, mida saab kirjutada kaht viisi ja need kirjutati enamikus õigesti, näiteks „tšilli“, „pitsa“ või „kikkpoksija“. See oli meeldiv üllatus,“ ütles üks teksti autoritest, Postimehe keeletoimetaja-korrektor Maris Jõks.

„Tulemused olid ootuspärased, tore, et inimesed mõtlevad kaasa, kuid natuke on näha ülipüüdlikkusest tehtud vigu. Inimesed mõtlevad üle ja panevad näiteks liiga palju kirjavahemärke. Aga väga rõõmustav, et meil oli palju nutiseadmetel osalejaid,“ lisas Eesti Keele Instituudi peakeelekorraldaja-vanemteadur Peeter Päll.

E-etteütlust korraldavad Vikerraadio, Eesti emakeeleõpetajate selts ja eesti keele instituut. Auhinnad on välja pannud haridus- ja teadusministeerium ja ning raamatukaupluste kett Rahva Raamat.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments