Haapsalu sotsiaalmaja esises pargis sõditakse varestega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu sotsiaalmaja esisest pargist langetatakse praegu puid ja kasvama jäävate puude otsast võetakse maha ka varesepesad.

„Puud, mida maha võetakse, on ohtlikud, osa natuke kuivanud,“ ütles linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus ja lisas, et pargist võetakse maha ka varesepesad. Vareste kisa on ümberkaudsete majade elanikele muutunud aastate jooksul tõsiseks nuhtluseks, sest vareslasi (hallvaresed, hakid ja künnivaresed) on puude latvades tegutsemas üha rohkem.

Parbus täpsustas, et varesepesadega võib tegeleda kini 1. aprillini. Suurem pesade mahavõtmine on plaanitud 27. märtsiks, siis on kohal ka tõstuk, millega saab puude latvadeni tõusta.

Puude mahavõtmise kohta teadis Parbus lisada, et lisaks sotsiaalmaja poolsete puude mahavõtmisele võetakse maha ka puid Kuuse 24 maja eest. „On kokku lepitud, et krundi pealt võetakse neli puud maha,“ ütles Parbus.

„Lootust on, et kevadel on vähem kraaksumist,“ võttis Tõnu Parbus pargis toimuva kokku.

Fotod: Arvo Tarmula
Puude langetamine Kuuse tn pargis (arvo tarmula) (1)

Puude langetamine Kuuse tn pargis (arvo tarmula) (2)

Puude langetamine Kuuse tn pargis (arvo tarmula) (6)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
43 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kajaka naer
7 aastat tagasi

Urmas Suklesele: mis seal ilusamaks on läinud? Männid, mis maha võeti on seal ainukesed puhta õhu tekitajad autode massi keskel. Ei usu, et need männid kõikd haiged olid. Arvan, et linnas tuleb hoida linnas igat puud.

Ei tuvitädidele
7 aastat tagasi

Vareste terror on jube küll. Suurte majade juures võib ikka kohutav olla, ise elan eramajas ja meil naaber toidab vareseid. Kui midagi ütleks, oleks riid kindel ja seni olen kannatanud seda, et nad mul aiamööbli ja terrassi täis situvad ja karjuvad hoovis. Muidu huvitavad ja targad linnud, aga teadlikult neid endale ja teistele kaela meelitada pole ka mõistlik. Äkki loeb seda ja hakkab mõtlema 🙂

arvamus
7 aastat tagasi

Ainult peast soe inimene toidav vareseid, tuvisid ja kajakaid.

Urmas Sukles
7 aastat tagasi

Eesmärk oli läbi ohtlike puude mahavõtmise metsa ilusamaks teha ning samas väljaspool pesitsusperioodi ka vareseid mingil määral taltsutada. Käisin eile ka seal ning lasteväljaku ümbrus nägi parem välja kui enne. Kuuse 24 võtab ka mõned ohtlikud puud ise maha, siis pilt veel parem ja ohutum. Kui LE-s U. Lauri lugu lugeda, siis pealkiri nats eksitav. Varesed on kyll probleem , aga pargi ja puude seisukord ikka põhiline põhjus.

Anonüümne
7 aastat tagasi

Eesmärk on läbi ohtlike puude mahavõtmise metsa ilusamaks teha ning samas väljaspool pesitsusperioodi ka vareseid mingil määral taltsutada. Käisin eile ka seal ning lasteväljaku ümbrus nägi parem välja kui enne. Kuuse 24 võtab ka mõned ohtlikud puud ise maha, siis pilt veel parem ja ohutum. Kui LE-s U. Lauri lugu lugeda, siis pealkiri nats eksitav. Varesed on kyll probleem , aga pargi ja puude seisukord ikka põhiline põhjus.

no
7 aastat tagasi

varsti kui me need korea kahurid saame, on 40 sekundiga asi klaar

tammekas
7 aastat tagasi

Kuskil 5 aastat tagasi olid kajakad põhilised linnud kuuse majade katustel. Varesed on nad minema ajanud ja igatahes kuulaks kajaka kisa, kui seda jubedat kraaksumist!

kastanlane
7 aastat tagasi

kastanis elavad kajakad ja varesed käsikäes. linnastunud vares on tark olend – ei karda inimest ega kedagi, kui vaja tuleb kallalegi.

naksitrall
7 aastat tagasi

inimesed, laske oma kassid tänavale!
Õhtaks ei kuule ühegi linnu näägutamist!!

haapsalu
7 aastat tagasi
Reply to  naksitrall

nii rumalat juttu pole ammu lugenud. Kodused kassid ei viitsi midagi teha. Kui siis naabri lillepeenrasse s…da.

naksitrall
7 aastat tagasi

inimesesd, laske oma kassid tänavale!
Õhtaks ei kuule ühegi linnu näägutamist!!

kajaka naer
7 aastat tagasi

lindude peleti teeb enda valitud intervalliga kajaka kisa ja kajaka naer on võrreldes vareste kraaksumisega muusika minu kõrvadele.