Täna algab Tourest, läänlased on kohal

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

tourest 2016 langovits24

Läänemaa Turismi juht Annika Mändla eelmisel Tourestil. Foto arhiiv

Täna algab Tallinnas Eesti suurim turismimess Tourest, kus end tutvustab ka seitse Läänemaa turismiettevõtet ja asutust ning katusorganisatsioon Läänemaa Turism. Haapsalu linnapea Urmas Sukles ja Haapsalu linn kandideerivad vastavalt 2016. aasta parima turismiedendaja ja turismiobjekti tiitlile.

„Lisaks Läänemaa Turismile on messil esindatud Vormsi saar, Laine spaahotell, Dirhami sadam, Spithami puhkemaja, Haapsalu ja Läänemaa muuseumid, Roosta puhkeküla ja Kodade külastuskeskus,” ütles Läänemaa Turismi juhataja Annika Mändla.

Läänemaa Turismi messiboks on tänavu 40 ruutmeetrit ehk kümme ruutmeetrit suurem kui mullu. Boksi taustapildiks on kuursaal ja meri. „Meri on meid ühendav teema,” ütles Mändla.

Messikülaliste tähelepanu püüavad Läänemaa turismiettevõtjad sooduspakettidega, Läänemaa Turism korraldab kahe-eurose piletiga loterii, millega võib samuti võita näiteks puhkusepakette.

2016. aasta parima turismiesindaja ja turismiobjekti kuulutab messi avamisel, täna kell 14, välja ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo. Turismiobjekti kategoorias kandideerivad Haapsalu linna kõrval Eesti Rahva Muuseum, Kadrioru Kunstimuuseum, Hotell Lydia ja Olustvere mõis. Parima turismiedendaja tiitlit püüavad Urmas Suklesega koos kahemastilise purjelaeva Kajsamoor kapten Herkki Haldre ja Eestile EST-sõnaosa brändikampaania teinud hollandlane Peter Kentie.

10.-12. veebruarini toimuval turismimessil on kohal ligi 500 eksponenti 22 riigist. Selle aasta Tourestil on esmakordselt esindatud Maldiivid ja Tiibet, traditsiooniliselt häid pakkumisi leiab nii Eesti turismiettevõtetelt kui ka mitmetelt välismaistelt pakkujatelt. 

Esmakordselt on Touresti peahallis “Reisiklubi” ja “Reisi targalt” alad. „Reisiklubi“ tõmbab osalejad koos kogenud reisiproffidega peadpööritavatesse seiklustesse. „Reisi targalt“ arutelualal saab õpetusi arukamaks reisimiseks ja probleemide vältimiseks.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments