Leiger jõudis Rohuküla sadamasse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Leiger rohuküla

Leiger. Foto: TS Laevad

Parvlaev Leiger jõudis veerandtunnise hilinemisega Rohuküla sadamasse.

Kuivastu sadamas teostati tolliprotseduurid ja prooviti rampi. Ennelõunal tegi Leiger vahepeatuse Virtsu sadamas. Heltermaale jõudis laev rampi proovima pärastlõunal ning Rohukülas oli Leiger täna enne kella nelja pärastlõunal.

Täna õhtul suundub laev Tallinna. Tallinnas paigaldatakse laevale wifi, televiisorid, köögiseadmed, külmikud ja muud detailid, mille puhul on olnud TS Laevade soov, et garantii kehtiks Eestis. Laeva kontrollib ka veeteede amet ja annab kasutusloa. Laev ristitakse 19. detsembril Tallinna Vanasadamas. Rohuküla–Heltermaa liinile asub Leiger eeldatavasti vahetult enne jõule.

TS Laevade juht Kaido Padar ütles eile, et selleks võiks olla 22. detsember. Leiger alustas koduteed Türgist Sefine laevatehasest 5. novembril. Toona ennustati, et teekond Türgist Eestisse võtab kolm kuni neli nädalat ehk laeva võib Eestisse oodata novembri viimastel päevadel või detsembri alguseks. Tormid Vahemerel ning soodsa ilma ootamine Biskaia lahe ületamiseks venitas Leigeri kojusõidu pikemaks.

Ülejäänud kolm uut parvlaeva jõuavad liinile uuel aastal. Saaremaa liinile mõeldud parvlaevad Tõll ja Piret ehitatakse Poola Remontowa laevatehases ja teine Hiiumaa liinile mõeldud parvlaev Tiiu Türgi Selfine laevatehases.

TS Laevade pressiesindaja Sirle Arro sõnul loodab ettevõte, et Tõll jõuab Eestisse pärast jõule. Sel juhul jõuab laev Saaremaa liinile arvatavalt jaanuari alguses. „Praegu valmistatakse dokumente ette ja võetakse märkusi maha,” ütles Padar.

Uued parvlaevad on 114 m pikad, mahutavad 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Laevadele tulevad päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500 reisijale.

Vaata Ärilehe galeriid siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
karla
7 aastat tagasi

wifi, televiisorid, köögiseadmed, külmikud ja muud detailid paigaldatakse enamasti ikka ülesõidu ajal et kohale jõudes saaks laev kohe liinile minna. Aga nohh, kiiret pole.

juss
7 aastat tagasi

Ennelõunal tegi Leiger vahepeatuse Virtsu sadamas.
tõesti?

Volli͈,+saarlane.
7 aastat tagasi

Kui Leiger Virtsus käis, siis seda ta tegi küll täiesti salaja.