Lihulasse tuleb laagrisse ligi poolsada maadlejat-treenerit

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

maadlus

Järgmisel nädalavahetusel on ligi poolsada Lääne regiooni maadlejat ja treenerit Lihulas oma oskusi lihvinud. Foto arhiiv

Järgmisel nädalavahetusel on Lihula gümnaasiumi spordihoones maadluslaager, kuhu tulevad oma oskusi lihvima maadlejad ja treenerid Saaremaalt, Martnast, Haapsalust, Vigalast, Lihulast ja Pärnust.

Maadluslaagri idee on õhus olnud juba aastaid. Konkreetse kokkuleppeni jõuti aga oktoobris, mil Põltsamaal toimus üle-eestiline treenerite koolitus. Kahepäevasel seminaril aitas ununenud tarkusi toitumisest ja kehalisest aktiivsusest meelde tuletada endine Tartu Ülikooli kehakultuuri dekaan, professor Vahur Ööpik.

Maadlusega seotud kogemusi ja oskusi jagasid Eesti koondise peatreener Henn Põlluste ja Soome üks tuntumaid maadlejaid Marko Yli-Hannuksela (2004 Soome aasta sportlane, kahekordne olümpiamedalist ja maailmameister). Maadlusega täidetud programmist innustununa leppisid Lääne regiooni maadlustreenerid kokku ühise laagri, mis leiab aset 19.-20.11 Lihulas.

Lihula gümnaasiumi spordihoonesse pannakse maha kaks matti ning tuuakse kohale ka kõik muu treeninguks ja sportimiseks vajalik. Kokku on plaanis teha 3 treeningut, viia läbi kehaliste võimete teste ja veeta üks öö koolimajas, et noortel oleks natuke ka laagri melu ja tunnetust.

Laager on suunatud juba võistlevatele noortele ja päris A, B, C-st pihta ei hakata. Tänaseks on end kirja pannud 44 poissi, tüdrukut ja treenerit.Suurimad nimed, kes meie kandi noori laagris juhendama hakkavad on kindlasti vennad Uspenskid – Aap ja Tiit.

Janar Sõber

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments