Siim Kallas: valjameestekogus ootab meid ees tõsine vastasseis

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

kallas siim

Siim Kallasel on valijameestekogus üks vastane rohkem – koduerakonnast. Foto: arhiiv

Siim Kallas ütles Delfile Marina Kaljuranna otsuse kohta kandideerida presidendiks, et valijameestekogus ootab ees tõsine vastasseis, kuid tänane otsus tema plaane ei muuda.

„Ma arvan, et mõnes mõttes on presidendivalimised jõudnud sinna, kuhu nad loogiliselt jõudma pididki. Mina, Marina Kaljurand ja kõik teised kandidaadid konkureerime valijameestekogus 24. septembril," ütles Siim Kallas Marina Kaljuranna tänase otsuse kohta loobuda välisministri kohast ning kandideerida presidendiks valimiskogus.

"Viimase nädala jooksul, pärast Reformierakonna juhatuse enamuse otsust mind valimiskogus mitte toetada, olen sügavalt mõelnud, mida ja kuidas edasi. Milline oleks see tee, mis ei viiks mind vastuollu minu isiklike põhimõtetega. Mul ei ole kombeks valida kergemat teed. Ma ei karda vastutust ega pole selle eest kunagi põgenenud. Kuigi raskeid hetki on olnud," kirjutas Kaljurand oma pöördumises, mis jõudis avalikkuse ette pärast meediasse lekkinud teadet, et Kaljurand otsustas välisministri kohast loobuda ja kandideerida presidendiks.

"Sellisel ajal peab Eesti riigipeaks olema inimene, kes ei page probleemide eest. Riigipea peab seisma Eesti rahvuslike huvide eest, ja ka teadma, kuidas ning kellega koos seda teha. Sõprade ja liitlastega koos oleme tugevad, üksi ja määramatusest tuge otsides osutuma nõrkadeks," seisab Kaljuranna avalikus kirjas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ardi
7 aastat tagasi

Lugege veel:”MINA, Marina Kaljurand ja kõik teised kandidaadid” Näete siis, millise mehega tegu on.

Juks
7 aastat tagasi

Kallase presidendiks saamisega ei
muutu meil mitte midagi.Ta ei seisa
Eesti heaolu eest,talle on Euroopa
tähtsam ja hakkab ajama nende asju,
mis kahjuks ei arvesta eestlaste
heaolu.

kus see 10 miljonit on ?
7 aastat tagasi

Juutide rahvõimu orjusele peabki igal juhul vastu seisma kui tahame riigi ja rahvana ellu jääda

Haapsalu valijamees,
7 aastat tagasi

kui sinu hääl läheb Kallasele, siis see on hea otsus!