Postimees: Kaljurand loobub välisministri kohast ja kandideerib presidendiks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Marina_Kaljurand_2011Marina Kaljurand. Foto: arhiiv

Postimehe andmetel teatas välisminister Marina Kaljurand peaminister Taavi Rõivasele, et loobub ministrikohast ja kandideerib presidendiks.

Eelmisel teisipäeval pärast riigikogu hääletusvoore otsustas Reformierakonna juhatus pikaleveninud koosolekul, et toetab 24. kogunevas valimiskogus presidendikandidaadina Siim Kallast. Rõivase sõnul ei olnud tegu populaarsushääletusega.

Järgmisel päeval kohtus Rõivas Stenbocki majas ka Kaljurannaga. Kuigi tema sõnul Kaljuranna võimalikust kandideerimisest juttu ei olnud, ütles ta, et Reformierakonna toetuseta on kandideerimist raske ette kujutada.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo kinnitas uudist.

"Marina Kaljurand teavitas mind oma otsusest presidendiks kandideerida täna [reede] varahommikul. Kuigi võib eeldada, et mitme sarnase maailmavaatega kandidaadi korral vähenevad mõlema võimalused, on presidendiks kandideerimine Kaljuranna isiklik otsus ning põhiseaduslik õigus," ütles peaminister Taavi Rõivas valitsuse pressiesindaja vahendusel.

"Reformierakond toetab valimiskogus Siim Kallase kandidatuuri, aga on selge, et valituks osutumiseks peab Kallas saama toetust ka teistelt erakondadelt. Me ei vali presidenti mitte Reformierakonnale vaid Eesti Vabariigile ning lõpptulemus sõltub lisaks erakondade otsustele paljuski ka valijameeste isiklikest eelistustest," sõnas Rõivas.

"Marina Kaljurand avaldas soovi seoses kandideerimisega lahkuda välisministri ametist, kuid mina seda vajalikuks ei pea ja palusin tal rahulikult järele mõelda. Vajadus südamega tööd tegeva välisministri järele ei kao kuhugi ka peale 24. septembrit," sõnas peaminister.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jaminaka
7 aastat tagasi

No on sellel baabal ikka võimuiha.

Juks
7 aastat tagasi

Lahkumist ei toimugi,kui presidendiks ei saa,on välisminister edasi.Tubli,Marina,
su otsus vähendab ka Kallase vöimalusi saada presidendiks.

kas siis nii,
7 aastat tagasi

et homsest ta enam pole välisminister? Millal see lahkumine konkreetselt toimub?

saab
7 aastat tagasi

näha,mis sellest välja koorub. Nüüd on siis valijameestel-naistel võimalik teha valikut enam-vähem võrdväärse kandidaadi vahel.Kodanikuna oleksin rahul nii Kaljuranna kui Kallasega.