Fotoklubi aastanäitusel annavad tooni loodusfotod

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Arvo Tarmula fotod.

Laupäeval avatud Haapsalu fotoklubi aastanäitusel osaleb 20 Läänemaa fotograafi kokku 73 fotoga.

Haapsalu kultuurikeskuses avatud näitusel on selgelt põhiteemaks loodus, ligi kolmveerand fotodest on loodusfotod. Kuna tänavu on merekultuuriaasta, saab seekordsel näitusel tavapärasest enam näha ka mereteemalisi pilte. Loodusfotode kõrval on siiski ka portreesid ning isegi mõni aktifoto. Töid on näitusel paremaid ja halvemaid, kuid eelkõige just portreefotode seast võib leida tõelisi pärle.

„Me oleme targemad, me oleme professionaalsemad, me oleme julgemad ja vabamad kui varem,” ütles näituse avamisel harrastusfotograaf Tiiu Kammiste. Näitusesaalis ringi jalutades kuuldud kommentaaridest jääb samuti kõrvu, et areng on aastate jooksul olnud märgatav, ning rõõm on näha, et inimesed julgevad rohkem katsetada.

Ühtlasi on Kammiste sõnul näha, et inimesed julgevad kasutada suuremat formaati kui eelmistel aastatel. „A3 formaadist enam ei piisa, nüüd on ikka A2 ja rohkemgi veel. Järgmisel aastal peame endale seinaruumi juurde küsima,” rääkis Kammiste.

Näitus on Haapsalu kultuurikeskuses vaadata augusti lõpuni.

haapsalu fotoklubi. tarmula haapsalu fotoklubi. tarmula haapsalu fotoklubi. tarmula IMG_4635

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments