Rannarootsi reoveeseadmete renoveerimine läheb maksma 300 000 eurot

Liina Valdre

liina.valdre@le.ee

Kirimäe reostatud kaevud 013

Reoveeseadmete renoveerimisele kulub 300 000 eurot. URMAS LAURI.

Rannarootsi Lihatööstus plaanib keskkonnainspektsiooni määratud trahvi tasuda ning ei plaani seda vaidlustada, vee erikasutusnõuete täitmiseks vajalikud puhastusseadmete renoveerimistööd lähevad maksma 300 000 eurot.

"Puhastusseadmete rekonstrueerimistööd kulgevad vastavalt Keskkonnainspektsiooniga kinnitatud plaanile. Kogu projekti eelarve on suurusjärgus 300 000 eurot," ütles Rannarootsi Lihatööstus AS-i juhatuse liige Silver Kaur BNS-ile.

Ta lisas, et keskkonnainspektsiooni tuvastatud vee erikasutusloa normi piiride ületamise eest määratud rahatrahv saab tasutud vastavalt maksetähtajale. "Otsust vaidlustama Rannarootsi Lihatööstus ei hakka," rääkis Kaur. Trahvi suurus ei ole veel teada.

Renoveerimistööd Rannarootsi Lihatööstuses algavad tänavu septembris, töid tehakse mitmes etapis ja need peavad olema lõpetatud 2017. aastal, ütles reedel BNS-ile keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Himot Maran.

"Lihatööstus esitas meile ja keskkonnaametile puhastusseadmete renoveerimistööde ajakava ja me jälgime selle täitmist," sõnas Maran. Ta lisas, et amet väljastas lihatööstusele uue keskkonnaloa. Lisaks määras inspektsioon firmale trahvi, mis ei ole veel jõustunud.

Ajaleht Lääne Elu kirjutas tänavu märtsis, et keskkonnainspektsioon on alustanud Rannarootsi lihatööstuse vastu haldusmenetlust, sest viimane on aastaid rikkunud reovee puhastamise norme ja kui tööstus ei suuda reostust normi piiridesse vähendada, võib keskkonnaamet lihatööstuse tootmise peatada.

BNS

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments