0

Rannarootsi lihatööstus hakkab reovee puhastusseadmeid renoveerima

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Reostatud kaevuvesi 025

Rannarootsi lihatööstuse puhastusseadmed ei suuda reovett enam nõuetekohaselt puhastada. URMAS LAURI

Aastaid nõuetekohaselt puhastamata reovett loodusesse lasknud ja seetõttu sulgemise ohus olnud Rannarootsi lihatööstus hakkab puhastusseadmeid renoveerima ja peab tõenäoliselt ka trahvi maksma.

Töö algab septembris, töid tehakse mitmes etapis ja need peavad olema lõpetatud 2017. aastal, ütles reedel BNSile keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Himot Maran.

"Lihatööstus esitas meile ja keskkonnaametile puhastusseadmete renoveerimistööde ajakava ja me jälgime selle täitmist," sõnas Maran. Ta lisas, et amet väljastas lihatööstusele uue keskkonnaloa.

Keskkonnainspektsioon määras Rannarootsi lihatööstusele väärteomenetluse korras ka rahatrahvi, kuid selle suurust Maran ei nimetanud, sest trahv pole veel jõustunud ja lihatööstus võib selle edasi kaevata.

Rannarootsi Lihatööstus ei soovinud ajapuudusele viidates öelda, kui palju puhastusseadmete renoveerimine maksma võiks minna, kui suure trahvi keskkonnainspektsioon määranud on ega kas firma plaanib trahvi vaidlustada.

Lääne Elu kirjutas tänavu märtsis, et keskkonnainspektsioon on alustanud Rannarootsi lihatööstuse vastu haldusmenetlust, sest viimane on aastaid rikkunud reovee puhastamise norme ja kui tööstus ei suuda reostust normi piiridesse vähendada, võib keskkonnaamet lihatööstuse tootmise peatada.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz