Kivil meistritiitel juba käes, Särg võitleb edasi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

kairo kivi tonis krikk

Kairo Kivi (256) võitis Hiiumaal kõik sõidud. Foto Tõnis Krikk

Noarootsi noormees Kairo Kivi kindlustas nädalavahetusel Eesti meistritiitli kardispordis. Läinud reedel ja laupäeval peeti Hiiumaal Käina kardirajal kaks järjekordset Eesti meistrivõistluste etappi. Rotax Juniori masinaklassis valitses kõigil neljal sõidul Kivi.

„Neljapäevastel treeningsõitudel näitas kibedat minekut ka tallinlane Ragnar Veerus, aga võistluspäevadel ei oska ma täpselt arvata. Ta ilmselt põles läbi,” arutles 15aastane Kivi.

Eriti lennukas oli võidumees teisel päeval. „Sain kohe stardist hästi minema ja kasvatasin vahemaa üsna pikaks.”

Käina rada pidavat Kivi arvates teistest Eesti võistluspaikadest erinema. „Ta on lühim, kõigest 800 meetrit, ja väga palju oleneb kurvidesse sõites pidurdustest. Seejärel on tagasipöörded ikka metsikud.”

Kaheksaetapilisest meistrivõistluste sarjast on pidada veel kaks osavõistlust, augustis Põltsamaal ja septembris Aravetel. Halvim tulemus kaheksast arvatakse iga võistleja puhul maha.

„Mul on juba meistritiitel käes, sest minu praegust punktisummat ei suuda keegi teine ületada,” rõõmustas Kivi. „Plaanis on siiski ka viimastel etappidel osaleda.” Kairo Kivi abilisteks on isa Mati ja ema Külvi.

Õnnetult käis aga Haapsalu kardipoisi Robin Särje käsi, kes Käinas asus starti Mini masinaklassi punktitabeli liidrina. Robini isa Reimo tunnistas selles oma süüd. „Reedesel võistlusel sõitis Robin kokkuvõttes välja teise koha, aga võistluse järel diskvalifitseeriti,” ohkas tiimi pealik Reimo Särg. „Panin liiga pika süüteküünla. Mini klassis on konkurents tihe ja esikolmiku võistlusmasinaid kontrollitakse iga sõidu järel. Küünal oli lubatust kaks millimeetrit pikem. Puhas oma hooletus, oleks pidanud ise enne kontrollima.”

Teisel võistluspäeval oli Robin kokkuvõttes kolmas, kuigi algul kuulutati välja neljas koht.

„Sama lugu, kolmanda koha omanik diskvalifitseeriti ja Robin tõusis astme võrra. Kokkuvõttes on punktivahed küll väikesed, kuid meistritiitli võitmiseks peab ilmselt mõlemad järelejäänud etapid võitma. Medali pärast võitleme kindlasti lõpuni.”

Eeloleval nädalavahetusel stardib Robin Särg aga Soomes Jyväskyläs X30 sarjas. „Toimub viimane Soome meistrivõistluste etapp, Robin on praegu üldarvestuses kolmas. Soomes on üle 30 osavõtja stardijoonel, väga tihe võistlus tuleb.”

Muide, samal ajal toimub Jyväskylä mail ka MM-ralli etapp, kus Ott Tänak püüab poodiumikohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments