HKHK hakkab õpetama spaa- ja iluteeninduse kallakuga majutusteenindajaid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

HKHK ettevõtluspäev4

Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilased on valitud erialaga rahul. Foto arhiiv

Sellest õppeaastast on Haapsalu kutsehariduskeskuses esimest korda võimalik õppida majutusteeninduse eriala, mille suunaks on spaa- ja iluteenindus.

Kelneri- ja hotellivastuvõtutööle lisaks õpitakse nüüd ka klassikalist massaaži, käte ning jalgade hoolitsusi, tutvutakse looduskosmeetikamaailmaga ja praktiseeritakse küünte kaunistamist. Õpitakse hoolt kandma juuste hea tervise eest ning seadma nii igapäeva, kui ka pidulikke soenguid.

Kooli lõpetamisel on võimalik sooritada nii hotelliteenindaja kui ka kelneri 4 taseme kutseeksam.

Majutusteeninduse eriala õppijad praktiseerivad parimates hotellides ja restoranides Eestis ning paljudel avaneb õpingute käigus võimalus praktiseerida välimaal nagu näiteks Itaalias, Slovakkias, Maltal või Portugalis. 

Peale õpingute lõppemist võib töötada majutusasutustes ja restoranides või jätkata õpinguid järgmisel tasemel turismi-, toitlustuse- ja hotellimajandusega seotud erialadel nii Eesti kui ka välismaa ülikoolides.

Turismivaldkond on alati muutuses ja põnev. Üle maailma muutuvad inimeste reisieelistused ja pakutavad turismiteenused. Avatakse üha uusi ja atraktiivsemaid hotelle, söögikohti ja  pakutakse erinevaid puhkuse veetmise viise. Samas hoitakse alles ka head, vana ja traditsioonilist, mis reisiselli alati meelis kohta tagasi tõmbab. Seda võlukunsti oskavad vaid oma tööd päriselt armastavad inimesed.

Alahinnata ei saa õpingute ja ettevõtetes praktika käigus saadavaid väärtuslikke tööoskusi, mis annavad selge eelise konkureerides jätkuõpingutele turismi-, toitlustuse- ja hotellierialadele erinevates ülikoolides. Olemasolevad tööoskused aitavad tulevikus õpitavat kergemini seostada töömaailmaga ja nii leiab õpitu ka rakendust.

Sageli pakutase õpilastele pärast praktika sooritamist samas ettevõttes ka töökohta. Õpingute järel ettevõttesse tööle asudes on endisel õpilasel head võimalused edasiseks ametialaseks arenguks ning kindel stardipositsioon õpingute jätkamiseks just endale meeldima hakanud ametit silmas pidades.

Majutusteeninduse eriala lõpetanud vilistlased toovad oma erialavaliku kiituseks ka selle, et turismi-, hotelli- ja toitlustuserialadel töötades on nad alati rõõmsate inimeste keskel, kes tulevad nende  juurde puhkama, tähistama elu tähtsündmusi või lihtsalt nautima head toitu.

Täpsemalt saab eriala vilistlaste arvamust näha SIIN

Enna Kallasvee

Haapsalu Kutsehariduskeskuse turismi-, toitlustuse- ja majutusteeninduse osakonna juhataja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments