0

Rannarootsi muuseumis esitletakse täna kahte raamatut

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

tikkimine-õpipoisist-meistriksTäna kell 11.30 esitletakse Rannarootsi muuseumis hinnatud käsitöömeistri Helga Kogeri raamatut „Tikkimine. Õpipoisist meistriks” ja Toivo Tominga Vormsist rääkivat raamatut „Vormsi veri III.”

„Vormsi Veri III” on 192leheküljeline teos, mis toob lugejateni Anders Lindströmi 35 aastat vana kultuuriloolise uurimuse „Ormsö.” Peale selle on raamatus vormsilaste Ants Alevi, Lars Lindströmi, Elvi Benno ja raamatu autori Tominga mälestusi elust ja lapsepõlvest.

Raamatu „Tikkimine. Õpipoisist meistriks” autor Helga Kogeri sõnul sobib raamat eelkõige lastele, kes alles alustavad tikkimise õppimist.

„Nad saavad kasvada koos raamatuga, muutudes lõpuks õpipoisist päris meistriks,” ütles Koger. Ta lisas, et raamat on heaks käsiraamatuks ka täiskasvanuile, isegi neile, kel tikkimine päris selge. 

Kogeri õpetaja ja käsitööpisikuga nakataja oli Haapsalu tuntud käsitöömeister Mary Sinikas, keda käsitöötegejate vanem põlvkond veel praegugi hästi mäletab. Raamat ongi pühendatud proua Sinikasele. Raamatu koostamisel on autor paljuski lähtunud Sinikase õpetustest. Raamatus on 256 lehekülge.

Samal ajal raamatu esitlustega on Rannarootsi muuseumis tuulehaugi päev. Kell 12 saavad kohalolijad tuulehaugi ka maitsta. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz