Läänemaa noored pääsesid "Ajujahi" finaali

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Levon

Levoni meeskond on “Ajujahi” TOP3 hulgas. Juba neljapäeval kell 20 on nad võistlustules “Ajujahi” võidu nimel. — Aleksandra Varnaeva, Markus Lember, Taavi Raidma, Karel Nappus ja Priidu Paomets. Foto: Levoni FB-leht

26. mail astuvad “Ajujahi” finaalis võistlustulle noored Läänemaa ettevõtjad Karel Nappus ja Markus Lember, kelle veebirakendus Levon on jõudnud läbi tiheda kadalipu kolme parima hulka.

Levon kujutab endast veebipõhist rakendust, mille põhjal saab algaja laulja õppida oma häält kasutama, saades rakenduselt reaalajas tagasisidet. Toote idee kasvas välja ettevõtte tegevjuhi Markus Lemberi loodud Levidera E-muusikakoolist, mis vahendas esmalt ukulelesid ning pakkus õppevideote teenust. Firmat arendades sai selgeks, et senine kurss ei vii soovitud tulemusteni ning Levonist sai Levidera uus suund.

Teadaolevalt pakutakse juba võimalusi oma hääle visualiseerimiseks karaoke-rakenduste näol, kuid Lemberi sõnul on Levoni eesmärk puhtalt õppealane. „Ameerikas tegutses sarnase ideega start-up SingSharp, kuid tootearenduse käigus jõudsid nad lõpuks meelelahutusliku karaoke pakkumiseni. Levoni idee on siiski võtta algaja laulja ning aidata tal areneda, pakkudes talle jõukohaseid harjutusi ja kohest tagasisidet,” ütles Lember.

Karaoket pakkuvatest rakendustest erineb loodav toode ka oma ülesehituselt.

„Me alustame äärmiselt lihtsate harjutustega, nagu seda on näiteks ühe noodi hoidmine,” selgitas Lember. “Samm-sammu haaval kasvatame laulja kindlustunnet, liikudes raskusastmelt kõrgemale, mitte ei viska algajale koheselt keerulist meloodiat ette.”

Rakenduses kasutatakse ka erinevaid hingamis- ja lõdvestusharjutusi, pakkudes Lemberi sõnul laiahaardelist laulmisõpetust.

Lember ja Nappus näevad Levonit valmis tootena turul umbkaudu 5-6 kuu pärast. Esmalt testitakse algelisema versiooniga turgu, seejärel arendatakse rakendust edasi.

Lähima paari aasta jooksul soovitakse rakendust näha domineeriva lauluõpet pakkuva tootena ning usutakse ka, et Levon võiks leida kasutust algklasside muusikaõppes.

Uuendusliku tootega “Ajujahile” kandideerides sihiti esialgu 30 parema kulka, mis võimaldas start-up’idel osaleda kõrgetasemelistes õppeprogrammides ja andis võimaluse luua kasulikke suhteid. See, et Levoniga finaali jõuti, oli Markus Lemberi arvates prognoositav, kuid mitte iseenesest mõistetav. Saatesarja jooksul on noortel tulnud toime tulla ka kriitikaga, mis on noorte silmis vaid motiveeriv ja kannustab edasi suurematele tegudele.

Finaalis püütakse noormeeste sõnul esikohta. Kõik kolm ideed on Lemberi arvates väga tugevad, esindades erinevaid valdkondi ja omades väga tugevat potentsiaali. Ka Nappus leiab, et vastased on väärikad.

„Spraypinter on väga omapärane toode, käega katsutav ja turuks valmis. Foxcademy on aga miski, mis oleks aastaid tagasi võinud meie endi kooliteed lihtsustada,” asrutles Lember. “Selle töö ja suhtumisega, mida need idufirmad konkursi raames üles näidanud on, usun ma, et nad suudavad oma potentsiaali igati ära kasutada.”

Finaalsaateks noored endi sõnul täielikult valmistuda ei saa, kuna ERR hoiab detaile saladuskatte all.

Milline on lõpptulemus – täpsemalt saab näha selle neljapäeva õhtul, kell 20 ETV-s.

Levidera E-Muusikakool from Markus Lember on Vimeo.

levidera e-muusikakool2016-02-01 11.31.48

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
omg.
7 aastat tagasi

Õumaigaad, need Lääne elu kommentaatorid on täiesti uskumatud irisejad.

Kunksmoor
7 aastat tagasi

Õige – noortele tuleb luua illusioon et nad saavad mobiiliäppide kaudu maailma juhtida. parimat tasalülitamise meetodidt annab välja mõelda. Kui nad on maailmavalitseja ameti selgeks saanud siis nad on 60 aastat vanad rahvusvahelise kogemusega vaimsed invaliidid ja võimule täiesti ohutud ja kohalikule kogukonnale täiesti kasutud tegelased, sest side kogukonnaga kes on neid ülesse kasvatanud puudub.