0

Lehis jõudis olümpialinnas poodiumile, Kuusk kuues

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Katrina Lehis

Katrina Lehis. Foto: Serge Timacheff/FIE

Vehklemisklubi En Garde epeevehkleja Katrina Lehis saavutas laupäeval olümpialinnas Rio de Janeiros peetud naiste GP-etapil eestlannadest parima tulemuse – kolmanda koha.

Lehis alistas esmalt itaallanna Giorgia Pometti torgetega 15:5, seejärel prantslanna Helene Ngomi 15:12 ja Tuneesia vehkleja Sarra Besbesi 12:11. Veerandfinaalis kohtus Lehis teise Haapsalu epeevehkleja ja klubikaaslasega Kristina Kuusega, kelle alistas 15:11. Poolfinaalis kaotas Lehis hilisemale võitjale Tatjana Logunovale 9:15.

Kuusk alistas esimeses ringis ukrainlanna Dzhoan Feybi Bezhura 15:10, seejärel sama tulemusega Prantsusmaa vehkleja Coraline Vitalise. Kaheksandikfinaalis jäi Kuusk tänavu kaks järjestikust MK-etappi võitnud itaallanna Mara Navarria vastu 8:12 kaotusseisu, kuid suutis end matši lõpus koguda ja kaotuse pöörata 15:13 võiduks. Kuusk lõpetas olümpia peaproovi kuuenda kohaga.

Lehist GP kolmas koht paraku enam olümpiale ei aita, sest vehklemisliidu juhatuse otsuse järgi sõidavad Riosse Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Irina Embrich ja varuvõistlejana Kuusk.

Olümpial torketa

Kuusk võib aga olümpialt naasta ühtegi torget tegemata, sest juhul kui naiskonna peatreener Kaido Kaaberma võistkonnavõistluses varuvehklejat Kuuske ei kasuta, ei saa Kuusk ka individuaalvõistlusel rajale. Neljas vehkleja on Rios kaasas vaid juhuks, kui kedagi peaks tabama vigastus, mis ei luba edasi vehelda.

Rio GP peeti samas vehklemishallis, kus tulevad nelja kuu pärast Rio olümpiamängude vehklemismatšid. Epeenaistest, kes hakkavad augustis olümpiamängudel Eestit esindama, sai parima tulemuse Embrich, kes lõpetas 13. kohaga. Beljajeva oli 32. ja Kirpu alles 40.

Nii Beljajevast kui ka Kirpust sai parema lõppkoha kolmas En Garde’i epeevehkleja Nelli Paju, kes lõpetas turniiri 24. kohaga. Heitluses 16 parema hulka pääsuks kaotas Paju kahekordsele maailmameistrile itaallannale Rossella Fiamingole vaid ühe torkega.

Lehise, Kuuse ja Paju treener Helen Nelis-Naukas võttis oma hoolealuste esinemise kokku sõnadega „Pika hooaja suur töö hakkab vilja kandma.”

Päev hiljem Rio de Janeiros peetud meeste epee GP-etapil sai Sten Priinits 13. koha. Alagrupis võitis Priinits kõik vastased ja pääses 64 parema hulka.

Alistas oümpiavõitja ja maailmameistri

Põhiturniiri avaringis alistas Priinits 2009. aasta maailmameistri venelase Anton Avdeevi torgetega 9:7. Pääsuks kaheksandikfinaali kohtus Priinits Londoni olümpiavõitja venetsueelalase Ruben Gascon Limardoga, kelle võitis 7:4. Mõlemad kohtumised olid pingelised ja tasavägised. Matšis Avdeevi vastu suutis Priinits välja tulla 3:5 kaotusseisust.

Veerandfinaalis kaotas Priinits šveitslasele Benjamin Steffenile 15:9.

Nikolai Novosjolov alutas GPd sarnaselt Priinitsaga alagrupist, kust sai Novosjolov neli võitu ja kaks kaotust.  Üleminekumatšis kaotas ta prantslasele Baptiste Correntile 13:15 ja sai kokkuvõttes 66. koha.

Olümpial esindab Eestit Novosjolov. Epeemeeskond olümpiale ei kvalifitseerunud.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz