Uus Maa: Haapsalu kinnisvaraturg tegi märtsis kevadhooaja saabumisele iseloomuliku hüppe

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu pritsimaja torn 029
Märtsis toimus Haapsalus 34 kinnisvara ostu-müügitehingut. Foto: Urmas Lauri

Märtsikuus jõudis kevadhooaeg Eesti kinnisvaraturule ning jaanuari-veebruari talverammestus sai seljatatud. See on ka põhjus, miks päris paljude linnade puhul on tehinguhulkade arv jõudsalt tõusnud. Ka Haapsalu kinnisvaraturg tegi märtsis kevadhooaja saabumisele iseloomuliku hüppe, teatas kinnisvarabüroo Uus Maa.

Võrreldes mulluse märtsiga jäi tehinguaktiivsus sisuliselt samaks.

Haapsalu kinnisvaraturg tegi märtsis kevadhooaja saabumisele iseloomuliku hüppe. Kui veebruaris toimus maa-ameti andmetel 18, siis märtsis juba 34 kinnisvara ostu-müügitehingut. Mullu märtsis sõlmiti 30 lepingut.

Kortereid müüdi 23 (veebruaris 13), mille ruutmeetri mediaanhinnaks kujunes 441 eurot. Kui kuuga langes hinnatase 1,7%, siis aastaga langes see 20,8%, kuid tuleb küll kohe öelda, et möödunud aastane tulemus oli keskmisest erandlikult kõrgem ning tegelikult oli eelmise kuu mediaanhind küllaltki tavapärane.

Eramuid müüdi 3 (veebruaris 1).

Maa-ameti andmeil toimus märtsis Eestis 4325 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on veebruarist 29,8% enam. Mulluse märtsiga võrreldes sisulist muutust polnud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
huviline
8 aastat tagasi

olen jälginud viimased 3a aktiivselt mis Haaps.kinnisvara hinnad endast kujutavad. Selgelt on näha et inimene kes soovib müüa on oma vara üle hinnanud.Mõne objekti puhul on märgata et kulub enne aasta v. mitu kui veendutakse et selle hinnaga ei müü. Kui soovitavast 25000 saab lõpuks 19000 näit. 2toal. 4korruse krt. eest –siis selge see,et just see ongi see enam-vähem võimalik hind mida saab küsida .Pole loogiline tahta üle 500euro ruutmeetri eest kui aknad,uksed. radiaatorid ja san tehnika on ehitusaegsed. Ükski uus elanik ei hakka elama sellisel pinnal vaid teeb kap. remondi mille 1ruutm.remondiks läheb enam-vähem 160-190 eur. Ühesõnaga-kui tõesti müüa… Loe rohkem »

Spets
8 aastat tagasi

Haapsalu eramajade hindu vaadates siis jääb küll tunne et majad on kullakangidest laotud.
Hindajad hindavad maja keskmiselt 20-30% odavamaks ja pank laenu ei anna.

mutionu
8 aastat tagasi
Reply to  Spets

Vaata vahelduseks Tallinna hindu ja siis tule kohalike pakkumiste juurde tagasi – ning äkki tundub kõik väga odav. Muide, ehitusmaterjal maksab mõlemas linnas sama palju.