Sven Mikser: presidendivalimiste riigikogu voorus on ainsana šanss Kallasel

Kaie Ilves

kaie@le.ee

sven mikser web small 2

Sven Mikser. Arhiiv

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) endise esimehe Sven Mikseri hinnangul on presidendivalimiste riigikogu voorus ainsana šanss Siim Kallasel.

"Tuleb tõdeda, et riigikogu voorus on ainsana õhkõrn šanss Kallasel, sest pole võimalik välja mõelda ühtegi põhjust, miks peaks pragunev Keskerakond andma hääli Nestorile või Kaljurannale," kirjutas Mikser suhtlusvõrgustikus Facebook. "Kui valimine põllule läheb, siis on võitjat keerulisem ennustada, ent hõbemedalimehe osas julgeks panuse teha küll. Ennustan, et KeRa lepe sulatatakse üles, Savisaarest saab EKRE "kasulik idioot" ning lõppvoorus jääb hõbedale EKRE ja Keskerakonna ühiskandidaat Mart Helme."

Mikseri hinnangul on Eesti riigipea valimiste alane arutelu avaliku debati teemade hierarhias alles kolmandal positsioonil – ja seda Eesti Olümpiakomitee (EOK) ning USA presidendivalimiste järel.

"Täitsa vahva on vaadata, kuidas meedia püüab presidendivalimiste debatti vägisi käima tõmmata," märkis Mikser. "Kui näiteks minult küsitakse informeeritud arvamust, kellest saab järgmine president, siis peetakse enamasti silmas võitluspaare Ratas – Sõõrumaa või Trump – Clinton. Kadrioru-valimiste puhul võib aga seekord protsess tulemusest põnevamakski osutuda," kirjutas Mikser.

Eesti presidendi valimised toimuvad tänavu augustis. Nagu varasematelgi kordadel, on ette nähtud kõigepealt presidendi valimine riigikogus ja selle ebaõnnestumise korral valijameeste kogus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elo
8 aastat tagasi

Euroopas on õnneks aru saadud, et pagulaste kontrollimatu sissevool oli suur viga. Siin mõni naiivitar räägib ikka veel sõprusest ja vendlusest. Valin EKRE’t.

susk
8 aastat tagasi

Keskerakond sellepärast ongi pragunenud, et reform on sohiga võimul ja 20 aastat ootamist on mõjunud,osa on kindlaks jäänud,aga osa on tahab kangesti tööd teha juba.

3 küsimust Siimule
8 aastat tagasi

kus on 10 milli. kus on 27 milli. kui palju raha pesite koos Raski ja Lipstokiga kolme mehe firmas

No
8 aastat tagasi

siin on küll vale koht selliste küsimuste esitamiseks! Kindlasti on sul kindlad andmed usaldusväärsest allikast ja ma soovitaks pöörduda kohtusse. 🙂

Aare
8 aastat tagasi
Reply to  No

Küsijaga nõus, just siin ongi õige koht küsimiseks. Kas presidendikandidaatidele peabki läbi kohtu küsimusi esitama? Samu küsimusi on Siimukesele esitatud sadu kordi, paraku pole neile vastatud.

No
8 aastat tagasi
Reply to  Aare

ei usu hästi, et kohaliku lehe kommidele nüüd keegi presidendikandidaatidest vastab! Aga einoh, küsija suu peale ei ei löödavat ja eks see kui saab anonüümselt targutades ennast välja elada on ka tore 🙂

...
8 aastat tagasi

Vilistatakse kõva vilega Siim minema.

no
8 aastat tagasi

Oi,ei!Laske rahval valida!

Medja
8 aastat tagasi

kes tellis Aare Tomsoni palgamõrva?

loomulikult,
8 aastat tagasi

sest suurem osa Riigikogust tolereerib vargaid.

õige
8 aastat tagasi

Pätt presidendiks!!!

refi# kasulik idioot#
8 aastat tagasi

krooniline mölapidamatus