Savisaar pöördus oma ametist kõrvaldamise asjus Euroopa kohtusse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Edgar Savisaare pressikonverents. Tallinn 2015.09.23

Edgar Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääs esitas reedel kaebuse Euroopa Inimõiguste Kohtule seoses sügisel aset leidnud Edgar Savisaare ametist kõrvaldamisega.

Kaebuses palub Edgar Savisaar tuvastada ausa menetluse põhimõtte rikkumine tulenevalt asjaolust, et tema kaitsjatel ei võimaldatud tutvuda ametist kõrvaldamise aluseks olevate tõenditega. „Juhul, kui kaalul on kellegi tsiviilõigused, tuleb Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsiooni kohaselt tagada isikule selle küsimuse otsustamisel aus menetlus. Aus menetlus hõlmab ka võimalust tutvuda tõenditega, millel tuginevad vastaspoole seisukohad ja taotlused. Näiteks on Euroopa Inimõiguste Kohus on leidnud, et ka arsti litsentsi ajutine peatamine peab toimuma ausas menetluses. On kahetsusväärne, et Eestis peetakse täna Tallinna linnapea ametikohal töötamise võimalust nii vähetähtsaks, et sellelt ametilt kõrvaldamine võib toimuda elementaarseid põhiõiguseid eiraval viisil,“ selgitas Nääs.  

„Ma usun, et prokuratuur ei soovi mulle tõendeid näidata sellepärast, et siis saaksime kaitsjatega võimaluse nende poolt kunstlikult loodud kahtlustused ümber lükata ning seda me ka teeksime. Pean ka selle küsimuse läbiarutamist Euroopa tasandil vajalikuks kogu Eesti ühiskonnale, et saaksime pärast seda astuda suure sammu kriminaalasjade ausama ajamise poole ning vähendada uurimisorganite ja prokuratuuri omavoli,“ avaldas lootust Edgar Savisaar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
8 aastat tagasi

julged teha, julge ka vastutada! savikas on eit!

Ahto
8 aastat tagasi
Reply to  juss

ja sa ise oled PIIDER,lihtsalt meie arvamus,.

jussike
8 aastat tagasi
Reply to  juss

kus elutsed,tuleks ja paneks sulle sadulasse paar korda ainult,wtf.aga on arusaadav ,et oled ARGPÜKS

Ko
8 aastat tagasi
Reply to  jussike

ootan huviga,sadulasse või kannikasse…1+

Jaa
8 aastat tagasi

Kui nüüd maksumaksjad peavad kohtukulud kinni maksma kuna Eesti riik on alusetult ametist Savisaare kõrvaldanud….Siis ei oska küll miskit enam öelda ….Juba selle Estonian Airi jama tõttu on valus olla.Samas virelevad Eestlased vaesuses.Selfis ikka kirutakse Keskerakonda ja venemaad…Naljanumber on meie ajakirjandus

Super
8 aastat tagasi

Väga õige otsus: