Eesti Muinsuskaitse Selts kutsub üles esitama kandidaate Karuteene medalile

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Karuteene 004 Eesti Muinsuskaitse SeltsKes väärib pildil olevat Karuteene medalit? Foto: Eesti Muinsuskaitse Selts

Eesti Muinsuskaitse Selts annab taas välja Karuteene medali, mis asutati 1997. aastal tõstmaks esile isikuid, organisatsioone ja institutsioone, kes pärandkultuuri väärtustava avalikkuse arvates on tekitanud suurt kahju Eesti ainelise kultuuri mälestistele, ajaloolistele traditsioonidele ning institutsioonidele.

"Kui tead kedagi, kes Eesti ajaloo- või kultuuripärandit eelmisel aastal kõvasti kahjustanud on, kes omakasust või rumalusest on lasknud lõhkuda meie ühiseid kultuuriväärtusi või oma ametiseisu ära kasutades muul moel meie pärandit kahjustanud või muinsuskaitseliikumist taksitanud on, palun anna sellest teada Eesti Muinsuskaitse Seltsi juhatusele," esitas selts üleskutse.

Kirjalik argumenteeritud taotlus Karuteene medali määramiseks palutakse esitada Eesti Muinsuskaitse Seltsi juhatusele 1. märtsiks aadressil info@muinsuskaitse.ee või Pikk 46 Tallinn 10133.

Eesti Muinsuskaitse Selts teeb Karuteene medali pälvinu nime ja tema karuteene teatavaks iga-aastase muinsuskaitsekuu avamisel 18. aprillil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karuott
8 aastat tagasi

KOIT UUS ja CO

GrandCru
8 aastat tagasi

MTÜ Pagula asutajad ja toetajad – Eesti Vabariigi põhiseaduse mitmete punktide jämedate rikkumiste eest. Eesti Vabariigi ajalooliste traditsioonide rikkumise eest ning riigi terviklikkuse nii füüsilise kui ka vaimse lõhestamise eest.

sorts
8 aastat tagasi

parim kanditaat on sotsid ja rehvid oma pedeseaduse tõttu.

see on KARUTEENE
eesti rahvale

Karuott
8 aastat tagasi

IMRE sooäär?

Mann
8 aastat tagasi

Pakuks et see medal tuleb anda Neeme Suurele põliskultuurile omaste pearekonnatavade ja perekondlike väärtuste lõhkumise eest ja teha selle medali kandmine kohutuslikuks mistahes üritusel elu lõpuni.

Ilus
8 aastat tagasi

Mitu tükki loosi läheb?