Kortermajade asemele tulevad eramud

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linnavolikogus toetas ühehäälselt detailplaneeringu muudatust, mille järgi võib Kastani ja Männi tänava äärsele elamualale ehitada eramud.

Aselinnapea Peeter Vikman selgitas, et kortermajad planeeriti sinna 1980ndatel aastatel. „On selge, et praegu nende järele vajadust pole,“ nentis ta.

Nüüd krunditakse maa ära ja seatakse neile vastav sihtotstarve. Selle tulemusena tekib 20 üksikelamukrunti ja linn loodab, et neile ka huvilisi leidub.

Tähele tuleb aga panna seda, et tehnovõrgud tuleb endal rajada, samuti ei hüvita linn kulutusi teede ja valgustuse ehitamisele. Ka ei kaasne eelnõu järgi omavalitsusele kohustust avalikult kasutatavate teede ja haljastuse, välisvalgustuse ja sademeveekanalisatsiooni ega planeeringukohaste uute trasside väljaehitamiseks ja likvideerimisele kuuluvate trasside likvideerimiseks.

Kui planeering sügisel avalikult välja pandi, siis mingeid ettepanekuid ega vastuväiteid keegi ei esitanud. Detailplaneering on saanud ka Lääne maavanema heakskiidu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Laske aga
8 aastat tagasi

….kòrvad lonti ja ùhendage kindlasti vallad ! Kui suurvald on koos ja rahakott Haapsalus,saab vàhemalt linna tànavad korda…?

Imelik
8 aastat tagasi

Vaatasin huvi pärast linna viimast arengukava aastateks kuni 2028, mille linnavolikogu alles eelmine kuu vastu võttis ja huvitava faktina selgus, et seal pole sellest elamurajoonist ei kippu, ega kõppu. Samas on juttu, et algatati elamuprogramm Paralepa elamupiirkonnas, kuhu valmistatakse ette kinnistud koos vajaliku taristuga (lk 26) Siit ka minu küsimused linnavalitsusele: – mismoodi te arengukava koostasite ja selle volikogule esitasite, kui kuu aja pärast on teil juba järgmised uued ideed? Mis põhjusel te eelistate üht kavandatavat elamupiirkonda teisele, kuna ühel valmistate taristu ette, teisel aga jätate selle uusomanike hooleks? Linnapea aina laiutab käsi, et inimesed lähevad linnast ära ja uued… Loe rohkem »

Tulge Ridalasse
8 aastat tagasi

Mida te otsite seal linnas elamist. Tulge Ridalasse elama. Ridalas toetab vald igati siia elama asujaid, ehitab teed, kuigi ehk alguses kruusateed, aga hiljem leiab ka mustkatte jaoks raha. Valla kaudu on võimalik lahendada ka vee ja kanaliseerimise probleemid. Ma ei saa aru, miks peaks Ridala ühinema end laenudega tühjaks imetud Haapsaluga, kui isegi “präänikuid” ei osata pakkuda.

ära
8 aastat tagasi

aja iba, peale ridala teid võib auto romulasse saata, kommi ülemine pool kehtib valla volikogu liikmete kohta, nende koduteed saavad asfaldi, teised närigu muru

kas
8 aastat tagasi

see kogemus saadi betlemast

88!
8 aastat tagasi

Kyll on. Alguses ostavad “teatud” kodanikud krundid ja siis otsustatakse ikkagi kommud ka teha.

Naljakas
8 aastat tagasi

Imelik lähenemine linnavalitsuse poolt. Kuidas sellest aru saada, et tulevasi linnakodanikke koheldakse erinevalt. Ühtedele ehitatakse välja kogu infrastruktuur (teed ja tänavad, välisvalgustus, tuuakse kohale vesi, elekter ja kanalisatsioon jms) teised peavad need kulutused ise katma. No leidke lolle, ei ole too arenduse koht nii atraktiivne, et sinna tormi jooksma hakatakse.