69

Juhtkiri: Minge metsa

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

LE-25-logo2

Lääne Elu soovitab läänemaalastel ületuleval pühapäeval kodus püsida. Minge metsa, matkama või ostlema, aga hoidke eemale EKRE meeleavaldusest Haapsalu kesklinnas.

EKRE on muutnud taktikat ja nimetab oma väljaastumisi illegaalse immigratsiooni vastaseks. Lääne Elu hinnangul peidab partei nüüd oma tavapärase teist nahavärvi või päritolu inimeste vaenamise poliitika juriidiliselt korrektse sõnamängu taha. Tõepoolest, ebaseaduslik sisseränne, salaja või võõraste dokumentidega üle piiri tulek on keelatud, nii käitunud inimesed saadetakse riigist välja. See kõik on õige. Õige aga pole, et võõraste vaenamise loosungeile üles ehitatud erakond kutsub meeleavaldusele.

EKRE meeleavaldust on võimalik mõista vaid vaenuõhutamisena välismaalaste vastu. Kui võõraviha süveneb, siis pole enam vahet, kas halvustatakse ja vihatakse inimesi idast või läänest. Nad kõik on võõrad, kes peaksid püsima kodus.

Eesti immigratsioonipoliitika juba on ülirange. Eesti on sisserändajaid tõrjunud kõik taasiseseisvuse aastad. Äsjane juhtum, kus Eesti võimud saatsid Iraaki tagasi kolme- ja nelja-aastase lapsega pere, vaid tõestab seda, et oleme kinni ülimas seadusesättes ega taha näha siinmail võõramaalasi.

Ärge andke EKRE-le ja võõravihale hoogu juurde. Eesti vajab hoopis teistsugust sisserändepoliitikat – avatut ja sõbralikku ning professionaalset, mis lubab Eestisse ja eestlastesse heatahtlikult suhtuvail võõramaalastel siin kohaneda ja (uut) elu alustada. Öelgem seda ka valitsusparteide saadikuile, et need saaksid üle hirmust, et iga migratsioonipoliitikat leevendav otsus viib neilt hääled. Ainult sõbralik ja avatud olles saab Eesti suuremaks kasvada.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
VabaEesti
VabaEesti

LE peaks uksed kinni panema. Meil pole niisugust propagandat vaja. Eesti on väike riik ja me peame ise julgelt oma vabaduse eest hoolt kandma. Keegi teine seda ei tee ja meil pole vaja immigrante kes meie kultuuri rikuvad ja meie kulul elavad.

andres
andres

mina hääletasin ka sinu poolt Andres. miks teed nii.

ahv
ahv

Metsa läksin ma ja metsa läksid sa….

Lääne Elu
Lääne Elu

on kriminaalne ajaleht

Just nii!
Just nii!

AM, suured tänud selle sõnavõtu eest!

Karuott
Karuott

Mõistuse hääl kustub…

Jah!
Jah!

Suur kummardus sulle, kes sa selle artikli kirjutasid!
Mõistuse hääl ka lõpuks kostub!

endine läänemaalane
endine läänemaalane

Äärmiselt piinklik on Lääne Elu ja tema nn ajakirjanike pärast. Tublid läänemaalased, minge ja kaitske oma ilusat kodu!

Imestan
Imestan
Andres hääletasin sinu poolt et sa seisaksid eestlaste huvise eest riigikogus,aga mis sa teed….kas oled kh ära ostatav.Kui sa veel ei tea siis see moslemite integreerumise pläma mis on kosta toompealt on täielik jama. Olen elanud stockolmi mitu aasta ja tean mis seal on toimunud vähemalt 10a jooksul. Meid eestlasi on ainult 1,3miljonit ja oleme väiksemaid rahvusi kellel on oma riik. Miks sa soovitad asju mida eesti rahavale on vastu karva ja nimetad seda populismiks.See Lääne Elu soovitus on populism. Kui rahavst ei kuulata siis sellised asjad ka sünnivad. Rohkem ei hääleta sinu poolt ja selle soovitusega sa jäid paljudest… Loe rohkem »
andres
andres

õige jutt, kes see muu ikka olla sai

Karuott
Karuott

Ajakirjandus pidi olema demokraatlikus riigis sõltumatu…

wpDiscuz