Palivere robootikaring avati perepäevaga

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laupäeval tegi 60 Palivere põhikooli noort koos vanematega tutvust robootika- ja teaduskomplektidega, kui perepäevaga avati Lääne-Nigula valla esimene robootikaring.

Avapäeval meisterdasid lapsed koos vanematega kahes töötoas elektri- ja päikesepaneelidega sõidukeid ning tuulegeneraatoreid ja kuulasid skype vahendusel loengut 3D priteritest.

Palivere põhikooli õpetaja ja robootikaringi juhendaja Kristel Terepingi sõnul sujus vanemate ja laste koostöö töötubades väga hästi. „Sellisel perepäeval tulevad lapsed ja vanemad teist moodi õppima, sest see pole ju tavaline koolipäev. Samas on see hea võimalus õppida ka õppekavaga seotud asju, sest teaduskomplektid on hästi tihedalt füüsika ja loodusteadustega seotud,” lisas ta.

Tereping ütles, et lastelt on tagasiside perepäevale olnud positiivne. „Ka kohapeal oli näha, et vingumist ja virisemist ei olnud, kõik olid usinasti asja kallal,” ütles ta.

Kui avapäeval sai robootikaga tutvust teha kogu koolipere, on Palivere põhikoolis tööd alustanud robootikarting mõeldud 7.-9. klassi poistele. Terepingi sõnul seab ringis osalejate arvule piirangu soetatud komplektide arv. Siiski lisas ta, et jaanuaris on kavas avada veel teinegi ring, millega saavad liituda ka nooremad lapsed ja tüdrukud. „Mõned tüdrukud on juba huvi tundnud,” ütles ta.

Kool sai E-Piima heategevuskampaania abiga osta viis Lego robootikakomplekti, peale selle veel roboti aju, liikumis- ja puuteandurid.

“Usun, et noorte IT- ja tehnoloogiaharidusse panustamine on just kohalikul tasandil oluline, sest uued e-lahendused ja tehnoloogiafirmad võivad alguse saada just siit laste robootikaringist tärganud huvist,” rääkis Tereping. “Selle kõige eest peame tänama Epiima, kes oma heategevuskampaaniaga üle kogu Eesti laste huviharidusele õla alla on pannud ja ka meie ringi toetada otsustas.”

Epiima müügi- ja turundusdirektori Jaak Uusi sõnul on tänaseks ellu viidud nii laste spordi- kui huvitegevusega seotud projekte, kuid hariv ja innovaatiline robootikaring jäi žüriile kohe silma. “Loomulikult oli meil hea meel sellist projekti toetada, aga tegelikult tuleb tänusõnad öelda just tublidele kohaliku elu arendajatele, kes lastele selliseid võimalusi loovad,” lausus Uus.

Suurim kohalikke piimafarmereid ühendav meierei Epiim annetas juulis igalt juustu- ja võipakilt kümme senti Eesti laste vaba aja veetmise võimaluste parandamiseks loodud fondi. Kuu ajaga koguti ligi 30 000 eurot ning avalikul konkursil laekus Epiimale üle 50 lastele suunatud projekti toetusavalduse üle Eesti.

Fotod Maarja Pajula ja Martin Tereping.

 

Palivere 1 Palivere2 Palivere

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments