MTÜ Pagula testib väljamõeldud pagulaspere näitel läänlaste valmisolekut

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Pagula pilt

MTÜ Pagula, valmistades ette tugiisikuid Läänemaale jõudvate pagulastega töötamiseks, on välja mõelnud fiktiivse pagulaspere ja proovib nende näitel läbi mängida juhtumid, mis pagulasi, neid toetavaid tugiisikuid ja ametkondi ees ootavad.

Fiktiivse pagulaspere moodustavad Süüriast pärit 36aastane Anas, 26aastane Ranim ja nende 8aastane poeg Nizar.

„Oleme selle fiktiivse pere näitel, kuid Läänemaa organisatsioonide, institutsioonide ja inimestega suheldes teinud läbi enamiku esmaseid protsesse, mida tugiisikud juba üsna pea ka päriselus pagulastega tegema hakkavad,” seisab Pagula Facebookilehel.

Pagula blogist on lugeda, kuidas läheb tugiisikul ja väljamõeldud perel Eesti ja Läänemaaga kohanemine. Koos tugiisikuga läiakse omavalitsuses ja töötukassas, perearsti juures, poes ja pangas ning lahendatakse lapse tervisemure.

Viimane sissekanne kirjeldab koostööd Haapsalu linnavalitsusega, et saada selgust pagulaspere sotsiaaltoetustes. Järgmine ettevõtmine peaks näitama, kas Anas ja Ranim leiavad tööd. Kavas on käsitleda ka pagulaste keeleõpet ja Nizari koolipanekut.

Tuleviku kohta ütleb Pagula Facebookis: kui Anasi ja Ranimi perekond on maakonda sisse seatud, liigume edasi uue, aga õpetlikkuse mõttes juba keerulisema fiktiivse näite juurde.

Kuidas fiktiivsel pagulasperel läheb, saab lugeda siit

10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Need
6 aastat tagasi

virtuaalsed pagulased on nii sõbralikud, mõistvad ja toredad. Kangesti tahavad tööd teha ja eesti keelt õppida. Ja muidugi ka meie kultuuriga tutvuda ja üldse sulanduda Eesti ellu. Kuna päriselus selliseid pagulasi ei leidu, siis teen ettepaneku – Eestisse ainult virtuaalpagulased!

Kahjuks
6 aastat tagasi

jälle tige rämps kommentaariumis

Jahimees
6 aastat tagasi

Heil Hitler

olaf
6 aastat tagasi

MTÜ Pagula ei vastuta millegi eest. Milline on nende omanike ja töötajate isiklik vastutus konfliktide eest. Vastutus peab olema isikliku varaga. Vähemalt oleks kohtutäituritel ja pankrotihalduritel tööd. Ja riik saak nende vara müügist tulumaksu.
Mina pooldan Ridala ja Haapsalu mustadest, pagulastest ja mis iganes nendest sellidest vaba regiooni nagu vanasti “Linn lukku”. See toob Haapsalule ja Ridalale rohkem tulu. Tulevad investeeringud, kinnisvara hind tõuseb, regiooni atraktiivsus suureneb jne. Siis võib juba mõelda sissesõidu maksu üle ja mis iganes.
MTÜ pagula toodab konflikti.

Siin
6 aastat tagasi

peab ikka hea fantaasia olema! Ei saanud ikkagi aru, kui kaua neid üürirahasid kompenseeritakse?

kes on näinud
6 aastat tagasi

või kuulnud 3 liikmelisest pagulasperest????

Eks
6 aastat tagasi

….tulevastel valimistel on nàha, mis erakonnast uus peaminister tuleb. Kindlasti mitte refist. Sest vaevalt valijad maksutòuse ja illegaale andestavad….

Karl
6 aastat tagasi
Reply to  Eks

Jah kopp ees juba refist, sotsid võiks juba üle võtta.

Karuott
6 aastat tagasi

Et see jura juba ei lõpe…
Mine või murra need Pabulajuhid maha ja pane talvemoonaks nahka…