Uuring: Eestlased kasutavad vaba aega peamiselt netis surfamiseks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

arvutikoolitus eakatele

Üha rohkem koolitavad end arvutit kasutama ka eakad. ARHIIV

Turu-uuringute firma GfK tehtud uuringust selgub, et 73 protsenti eestlastest kulutab vaba aega internetis surfamiseks.

Kõige rohkem kasutavad vaba aega veebis surfamiseks leedulased, kellest 78 protsenti sirvib sel ajal veebilehekülgi. Eestlaste ja lätlaste hulgas on see protsent pisut väiksem: vastavalt 73 ja 74 protsenti. Kõigis kolmes Balti riigis vaatab vabal ajal videosid või filme 58 protsenti.

Ligi pool eestlastest leiab vaid kaks tundi päevas iseenda jaoks aega. Kõige vähem on vaba aega kaht alaealist last kasvatavatel lapsevanematel. Neist 64 protsenti leiab enda jaoks aega kõigest kaks tundi päevas või isegi vähem. Aega napib ka inimestel, kes on iseenda tööandjad, ettevõtjad, juhid või spetsialistid. Iga 15. eestlane tunnistas, et tal on päevas enda jaoks aega vaid pool tundi.

Erinevalt eestlastest ja lätlastest, kellest paljud naudivad vabal ajal toidu valmistamist, meeldib leedulastele lugeda raamatuid, ajakirju ja suhelda sugulastega. 38 protsendile eestlastest meeldib iseendale mõeldud ajal tegeleda hobidega, 37 protsenti veedaksid aega pigem sõpradega või muusikat kuulates.

Turu-uuringute firma GfK viis uuringu läbi tänavu septembris. Uuringus osales 2136 inimest kolmest Balti riigist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments