Nõva ja Spithami vahel käivad kadunud kajakisõitja otsingud

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

piirivalve kaater

Piirivalvelaev otsib Nõva kandis kadunud kajakisõitjad. Foto Arvo Tarmula

Nõva Toomanina ja Põõsaspea neeme vahel käivad teist päeva eile pärastlõunal merel kaduma jäänud kajakisõitja otsingud.

50. eluaastates meest, kes eile keskpäeva paiku kajakiga merele läks, otsivad täna nii merelt kui ka rannikult politsei- ja piirivalve patrullid ja vabatahtlikud, kaasatud on ka politsei- ja piirivalveameti lennuk.

Otsingud on keskendunud Põõsaspea ja Toomanina vahelisele alale. „Hoovus on Osmussaare vahel idast läände ja ka eile puhusid idakaaretuuled,” selgitas Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juht Tarmo Tomson.

Tomsoni sõnul pole tõenäoline, et kajak niisama oleks triivima läinud. Ilmselt juhtus midagi, mis mehe kajakist välja paiskas. „Kajakimehed kannavad enamasti sportvesti – see küll hoiab vee peal, kuid ei keera inimest vees õiget pidi,” selgitas Tomson.

Tomsoni sõnul läks mees eile kajakiga merele Nõva Rannaküla sadamast, kust leiti ka tema auto koos treileriga. Kella 13-14 paiku nägid Peraküla rannas olnud inimesed teda liikumas Spithami suunas.

Kl 15 nähti paiku aga nähti Peraküla rannast, et põhjasuunal, Sandgrundi meremärkide lähistel, paistab merel punakat värvi paat ulpimas. Inimesi näha ei olnud.

Kell 15.15 suundusid Osmussaare vabatahtlikud merepäästjad olukorda kontrollima. Kell 16.59 teatasid nad, et on leidnud pooleldi uppunud kajaki , õnnetusse sattunud inimesi näha ei ole. Kajak pukseeriti Dirhami sadamasse, kuhu jõuti kell 17.48.

Kajakist leiti dokumendid ja käivitati otsingud nii merelt kui ka rannikult. Pühapäeval osalesid hilisõhtuni kestnud otsingutes Haapsalu politseijaoskonna piirivalvelaev ja Haapsalu politseijaoskonna merepäästekaater, samuti vabatahtlikud. Madalate pilvede tõttu polnud võimalik kasutada kopterit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments