MTÜ tahab riigi toel koolitada 40 vabatahtlikku pagulaste tugiisikuks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

põgenik pagulane

MTÜ Eesti Pagulasabi taotleb sotsiaalministeeriumilt 4320 eurot, et järgmise aasta alguseks koolitada välja 40 vabatahtlikku, kes oleksid vajadusel personaalseks tugiisikuks Eestisse saabuvatele pagulastele.

Pagulasabi vabatahtlikud õpetavad näiteks Eestis kaitse saanutele eesti keelt, toetavad lasteaia- ja koolikoha või töö otsingutes, aitavad leida elukoha, selle sisustada ja on abiks üürilepingu sõlmimisel, viivad pagulasi kultuuriüritustele ja tutvustavad muudel viisidel kohalikku elu-olu, seisab ühingu projekti kirjelduses.

Projekti eesmärk on vabatahtlike tugiisikute väljakoolitamise kaudu parandada Eesti võimet vastu võtta ja integreerida Eestisse saabuvaid pagulasi. Koolitusel osalejad valitakse Eesti Pagulasabi vabatahtlike seast, keda praegu on enam kui 100 inimest.

Hasartmängumaksu laekumistest taotletavast summast ligi kolmandik ehk 1200 eurot on projektis ette nähtud projektijuhi palgaks, viie koolitaja töökulud on kokku 1350 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kadakasakslane
8 aastat tagasi

MTY varjus on riigilt hää füüri koguda ja pildil olla, et näe oleme usinad – õpetame moslemitele demokraatia algtõdesid. Paraku on ajalugu õpetanud midagi muud ja demokraatia eksport Afganistani, Iraaki, Süüriasse ja mujale islamisusulistesse piirkondadesse lõppenud katastroofiliselt, mille tulemusena on sõjad neis maades ning põgenikud Euroopas.

...
8 aastat tagasi

Teeme nii, et kui on mtü, siis riik jätke mängust välja, et raha saada…minge kerjake tnaval ja vaadake palju füüro kokku saate. Üldiselt tehke seda kõike tasuta…

kakaputukas
8 aastat tagasi

Pane meeter,neeger!

Tont.
8 aastat tagasi

Jàlle yritab ùks seltskond riigilt pappi saada. Ajalugu kordub – ka eelmistel okupantidel oli kohalike seas aitajaid. Nad tulid,relv ad kàes. Praegune invasioon sama ohtlik,sest tulijatest suurem osa on kontrollimatu taustaga moslemi illegaalid, kelle arusaam meie kommetest on vàga erinev ja keda me oma maksudest peame ùlal pidama.Aga valimised tulevad varsti jàlle. ?

Karel
8 aastat tagasi

Oma riigis ei anta abilisi puudega inimeste hooldamiseks ?
Eesti eduriik !!!!!!

sinisilmne
8 aastat tagasi

kui meie”haletsus” ka oma rahva jaoks nii suurt hoolt üles näitaks

sorts
8 aastat tagasi

neeger, see ei ole karneval,neeger!