Muusikakooli pärimusmuusikud käisid Ikškele juubelil kodulinna esindamas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu muusikakooli pärismusmuusika osakonna õpilased osalesid läinud nädalavahetusel Lätis Ikškile linna 830. aastapäeva pidustustel, kus esinesid pooletunnise pärimusmuusikakava ja kohtusid kohalike muusikutega.

7.-9. augustini toimunud Ikškile linna juubelipidustustel esinesid Haapsalu C.Kreegi nimelise muusikakooli pärimusmuusika osakonna õpilased Mona Pihlakas, Ada Lovise Silmpärg, Jan Seller, Ketlin Õunap ja Mattias Metsalu.

Pidustuste kulminatsioon oli laupäeval, mil toimusid rongkäik, laat, kohalik tantsupidu ja õhtune kontsert, kus suurel laval esinesid Läti ansamblid. Päeva lõpetas suursugune ilutulestik. Meie noored muusikud esitasid pooletunnine kava pärimusmuusikast, mängides viit eri pilli: torupill, plokkflööt, kannel, kitarr ja karmoška. Kuumusest hoolimata suutsid lapsed end esinemiseks kokku võtta ja neid võeti väga hästi vastu.

Kontserdile lisaks oli ka kohtumisi ja noored said teha tutvust Iškele ja selle ümbruskonnaga. Esimesel päeval tervitas meie delegatsiooni (Haapsalu linnapea Urmas Sukles, avalike suhete juht Tõnu Parbus, linnavara peaspetsialist Madis Raudsepp, noored muusikud koos õpetaja ja lapsevanemaga)  Ikškile linnapea Indulis Trapins.  Kohtumisel näidati tutvustavat filmi regiooni kohta.

Haapsallased võttis oma hoole alla linna lauluansambli juht Dace Babane koos oma laulutüdrukutega, kes tutvustasid külalistele nii Ikškilet, naaberlinna Ogret kui ka Riia linna vaatamisväärsusi. Lisaks kultuuriprogrammile said muusikakooli õpilased nautida veemõnusid kohalikus järves ja matkamist kaunis looduses. Ilm oli kõigile harjumatult kuum  –  kuni 37,7 kraadi.

Giidi rollis ansambli rääkis külalistele uuest Läti presidendist Raimonds Vejonisest, kes elab Ikškile kõrval asuvas Ogre linnas. Tema soov presidendiks saamisel oli jääda elama oma kodulinna, ametikohustusi täidab Riias. Ta olevat avatud meelega mees, kes ei pea paljuks pidada maha üks spordimatš oma linna elanikega.

Sama tore, kui oli esimene kohtumine sõpruslinlastega, oli kogu nendega koosveedetud aeg — külalistele pakuti kolmekäigulisi lõunaid parimates restoranides ja luksuslikku majutust, mis andis tunde nagu olnuks tegemist kuninga õukonnaga. Tore oli tunda lätlaste külalislahkust ja lugupidamist.

Noorte muusikute heaolu eest muretsesid lisaks võõrustajatele nii Madis Raudsepp kui lapsevanem Õnne Pihlakas. Südamlikud tänusõnad neile hoolivuse, tähelepanelikkuse ja rahuliku suhtumise eest. Täname ka aselinnapea Liina Põldu, kes võimaldas noortele muusikutele unustamatu reisi naaberriiki Lätti.

Viive Marleen

Muusikakooli pärimusmuusikaõpetaja

Fotod erakogu

iskile3Haapsalu esindus rongkäigus: Madis Raudsepp (vasakult), Jan Seller, Viive Marleen, Mona Pihlakas,  
Ketlin Õunap, Ada Lovise Silmpärg ja Mattias Metsalu.

iskile2Noored pärimusmuusikud Ikškile saarekirikus: Viive Marleen (vasakult), Mattias Metsalu, Ketlin Õunap, Jan Seller, Dace Babane, Mona Pihlakas, Õnne Pihlakas, Ada Lovise Silmpärg

ikskile1C. Kreegi nim Haapsalu muusikakooli pärimusmuusikud Ikškiles

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments