Sel laupäeval peetakse Virtsus 48. korda merepäevi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Virtsu kultuurisündmus number üks on kasvanud välja Virtsu kalurite päeva tähistamisest ajal, mil Virtsus oli edukas kalurikolhoos ja kaluritepäeval tohutu menu. Suve suurürituse nimi on ajaga muutunud, aga menu on jäänud ja kogukonnale tähendab see kultuuripäev palju.

Aastaid on päev alanud meeste võrkpalliturniiriga ja nüüdki kestavad võrkpallivõistlused terve päeva. Juba hommikul alustatakse ka kajakimatku Rame lahel Vanaluubi sadamas. Merepäeva laat läheb lahti keskpäevast.

Esimest korda on merepäeval folgiala, kus esineb Hanila laulu- ja mänguselts. Esimest korda on avatud ka Virtsu mõisa tall.

Lastega tegelevad tänavu skaudid, aga on ka batuut, näomaalingud ja mängud. Virtsu kooli jalgpalliväljakul kohtuvad kell 14 Virtsu JK ja Lihula JK. Koolimajas on tasuta saadaval vanu raamatuid. Lasteaia saalis on Lembit Jetsi maalinäitus.

Üle pikkade aastate on jälle ka rongkäik. See algab seltsimaja juurest kell 17. Õhtul on tihe kontsertprogramm: rahvakunstiansambel Svirbe Leedust, tantsutrupp Black Coffe ja Haniale rahvatantsijad, pereansambel Nöör. Tantsuks mängib PS Troika ja öötundidel laseb diskomuusikat DJ Felix.

„Juba jõulu ajal tellisime õhtu peaesineja ära,” ütles merepäeva peakorraldaja Girta Päärson.

Värsket kala merepäevadel ei saa, aga suitsukala ja angerjasuppi on korraldajad lubanud.

Girta Päärson ütles, et kui on kindlad abilised ja toetajad, siis on lust ja rõõm seda üritust ette valmistada. „Natuke ikka on närvitsemist ka, aga oleme saanud hakkama,” ütles Päärson.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments