Kinksi küla mehed käisid Terevisioonis

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kinksi Karjäär 2012Kinksi külaplatsil peetakse suviti ratsavõistlust. ERAKOGU

Kinksi külaseltsi juhatuse liikmed Raul Oberschneider ja Margus Viipsi käisid täna hommikul Terevisioonis, et põgusalt rääkida Hanila vallas asuvast Kinksi külast, mis kandideerib aasta küla tiitlile.

Viipsi sõnul teeb küla eriliseks asjaolu, et seal elab vaid 37 inimest, ühtlasi on see kõige väiksema rahvaarvuga küla konkursil. Paar korda aastas korraldatavatel talgupäevadel on kohal 90 protsenti külaelanikest.

Oberschneideri lisas, et külarahva ülesandeks on edendada kultuuri, arhiveerida ajalugu ja hoida traditsioone. Viipsi lisas, et tõenäoliselt on iga eestlane Kinksit vähemalt korra külastanud ehk Saaremaale sõites Karuse kirikust möödunud. Aastal 2008 paigaldati kirikule valgustus, mistõttu on kirik nähtav ka öösiti.

Terevisiooni saatejuhi Katrin Viirpalu küsimusele, miks hääletada just Kinksi poolt, vastas Oberschneider: „Ma arvan, et see oleks väike pai kõigile neile maainimestele, kes hoiavad maaelu üleval.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
naine
8 aastat tagasi

Meie küla naised käisid ka aga sellest ei kirjuta keegi. Homme lähen Kirbla ! Tulge kõik vaatama ja filmima.