Ansipi jaoks on samasooliste kooselu vihkamine mõistetamatu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Andrus Ansip 051

Foto: Urmas Lauri

Endine peaminister ja praegune Euroopa Komisjoni digivolinik Andrus Ansip (pildil) ütles intervjuus Eesti Päevalehele, et tema jaoks on samasooliste kooselu vihkamine mõistetamatu.

"Olen üks kooseluseaduse eelnõu algatajaid, toetasin selle vastuvõtmist ja usun, et riik peab seisma kõigi inimeste õnne eest ega tohi kuidagi ignoreerida neid, kes on õnnelikud samasoolises kooselus," ütles Ansip. "Minu jaoks on samasooliste kooselu vihkamine mõistetamatu. Ehkki möönan, et ju see on meie minevikust kaasa tulnud," lisas ta.

Ansip tunnistas, et aastal 1989 ei tihanud ta minna Kanadas külla lesbilises suhtes olevale paarile, sest tundus, et see ei ole lastele õige eeskuju. "Mul on siiani piinlik, et arvasin nii, nagu kunagi arvati ja nagu praegu Varro Vooglaiud arvab, et samasooliste kooselus on justkui kasvatuslik hälve, mida peab ilmtingimata muutma," sõnas Ansip. "Alles oli aeg, mil vasakukäelised pidid hakkama parema käega kirjutama ja joonistama. Ja nagu valitsev kontseptsioon ja kriminaalkoodeks nõudis, nii ka tehti. Kõik, kes hälbisid nii-öelda õigest arusaamast, koolutati õigeks olema," lisas ta. "Kuid inimesed on erinevad ja me peaksime sallima seda, et kõik ei ole sellised, nagu me ise oleme," ütles endine peaminister.

"Olgu Varro Vooglaiule ja tema mõttekaaslastele teadmiseks: peaministrina ütlesin ma oma seisukoha välja ja seejärel andsin Eesti inimesed mulle Euroopa Parlamendi valimistel kõige rohkem hääli. Nii et ähvardused à la "unustage valijate toetus, kes te kooseluseadust toetasite", ei ole kohased ja ähvardajad hindavad oma võimekust üle," ütles Ansip.

"Swedbank toimis missioonipreemiaks annetatud raha tagasi küsides õigesti, sest ühegi panga huvides ei ole lõhestada ühiskonda ja toetada neid, kes näitavad üles sallimatust. Luukase fondi missioonipreemia devalveerus minu jaoks," tõdes ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eestlane
9 aastat tagasi

Iga õige eestlane peaks pederaste tapma!

Eestlane 2
4 aastat tagasi
Reply to  Eestlane

Olen teiega täiesti ühel meelel!

Kevin Wirth
4 aastat tagasi
Reply to  Eestlane

Super mees

Neid
9 aastat tagasi

ei vihata selle erilise kooselu vormi pärast,kuid tulevikus tuleb hakata inimesi kloonima,et lastakse niisugusel hälbel naerusui levida!Võimalik,et varsti hakkavad neegreid lapsendama,nii,kui aeg näitab!

mina arvan
9 aastat tagasi

mina ei käi iga jumala hetk väljas tyhikargamas peale oma abikaasaga olemist aga nemad käivad ja see KÄIBKI MINULE NÄRVIDELE ELAGE JA OLGE JA LASKE KA TEISTEL RAHUS OLLA kuradi perverdid

olaf
9 aastat tagasi

Ansipile on vihkamine mõistetamatu. Soovitus: astu peegli ette ja küsi, miks see nii on? Mis on asja sisu? Kuidas see alguse sai? Milline näeb välja samasooliste “demokraatlik vabariik”? Kuidas toimub tulevikus seemendamine? Kas geid hakkavad lesbisid röövima, et neisse katseklaasi seeme uputada või saab see olema kunstlik? Ja kuidas on vastupidi? Neid nn. rumalaid küsimusi võib palju esitada. Paraku on tegu tuleviku mutantidega. Mutantide teke meie globaalses maastikus on just täheldatav IT sektoris (internet, arvutid). Nendega kaasnevad spetsiifilised haigused ja sellega on seos just eelpool toodud majandussektoriga.

oo
9 aastat tagasi

Paistab-LE kustutab homode kommentaare,millest saab selgelt välja lugeda v i h a ?Päästa,mis päästa annab….

Peakokk
9 aastat tagasi

Pudru ja kapsad kõik ühte ,ja sööge!

hüpoteek
9 aastat tagasi

Mind huvitaks väga,kas keegi poliitikutest Eesti rahvast ka armastab või hoopis vihkab ehk,nagu artikli pealkiri vihjab??Samahästi võiks nii tõlgendada või?

k/
9 aastat tagasi

Kui sa ei laula sama laulu,mis teised,oled maha kantud….

?
9 aastat tagasi

Kust läheb piir väärilise austuse järel,kuni see muutub klounaažiks?

xxR
9 aastat tagasi

Peaks neid poliitikuid ikka kõvasti aitama,et minevikujäänukid saaks seljataha jäetud ja Eesti oma iseseisvuse ja suveräänsuse kätte.