Rubla kehv kurss tõi Venemaal kaasa Apple’i toodete hinnatõusu

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

iphone

Nutitelefonid iPhone 6 (vasakul) ja selle suurem vend iPhone6 Plus. Ekraanitõmmis Apple'i kodulehelt.

Nutiseadmete valmistaja Apple reageeris rubla kehvale kursile suure hinnatõusuga oma Venemaa internetipoes, kirjutab USA majandusajakiri Fortune.

Vähem kui nädala eest lõpetas Apple oma venekeelses internetipoes nutiseadmete müügi, sest järsult väärtust kaotanud rubla muutis need Venemaal märksa odavamaks, kui need olid mujal
maailmas.

Nüüd otsustas Apple oma venekeelse internetipoe uuesti avada, kuid venelasi ootas halb üllatus, sest tehnoloogiahiid tõstis hindasid.

Näiteks 16GB mäluga nutitelefoni iPhone 6 eest tuleb senise 39 990 rubla asemel välja käia 53 990 rubla. Eurodesse arvestatuna tähendab see hinnatõusu 595 eurolt ligi 804 euro peale.

Apple'i nutitelefonide lipulaeva iPhone 6 Plus eest tuleb maksta nüüd Venemaal 61 990 rubla, mis teeb eurodesse arvestatult praeguse kursi järgi 923.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sass
9 aastat tagasi

Ahahh, mis selle teadmisega nüüd teha?