Omavalitsustele teevad muret kihutajad ja politsei kaugus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Politseinikel tuleb oma töös kõige rohkem kokku puutuda liiklusrikkumistega. Foto: Arvo Tarmula

Omavalitsused soovivad, et politsei rohkem nähtav oleks. Foto Arvo Tarmula

Oktoobris ametisse astunud Läänemaa uus politseijuht Argo Tali on kahe kuu jooksul koos valdkonnajuhtide või piirkonnapolitseinikega külastanud kõiki Läänemaa omavalitsusi, et rääkida politseireformiga kaasnenud muutustest ja kuulata ka kohapealseid probleeme.

„Eesmärk ei olnud iga hinna eest rääkida sellest, mis häirib, vaid sellest kuidas edaspidi koostööd teha veelgi sisukamalt teha,” selgitas Tali. Tema hinnangul võiks edaspidi koostöö minna selliseks, et ka kogukond saaks öelda, kuidas nad sooviksid olukordi lahendada ja ise samuti selles kaasa lüüa. „Politsei ei taha asja enda kaelast ära lükata, vaid näiteks liikluskorraldust puudutavate küsimuste lahendamiseks saavad omavalitsused ise palju ära teha. Selles osas on mõttekas koostööd teha ja parimaid lahendusi üheskoos leida,” ütles Tali.

Haapsalu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Andrei Taratuhini sõnul oli üks mure, millest politseinikele räägiti, just liikluskorraldus, aga omavalitsustele teeb muret ka olukord liikluses ja mõnel pool soovitakse, et politseid oleks piirkonnas rohkem näha.

Taratuhin tõi näiteks Hanila, kus kohalikele teevad muret kihutavad praamilekiirustajad ja nad sooviksid politseid sagedamini näha seal kiirust mõõtmas. Argo Tali sõnul oligi maakondliku politsei loomise üks ideid patrullide arvu suurendamine. „Patrulle on juba juurde tulnud ja saaksime neid suunata Risti-Virtsu maanteele,” rääkis politseijuht.

Tali lisas, et kihutajate ohjamisel on palju ära teha ka inimestel endil. „Küsimus on selles, kas me kodanikena tolereerime kihutamist või mitte,” ütles ta ja lisas, et reageerimisest olulisemgi on ennetamine. 

Andrei Taratuhini sõnul leiavad Haapsalust kaugemal asuvad vallad, et politsei võiks ka kaugematesse paikadesse kiiremini reageerida. „Patrullide arvu kasvades peaks ka regaeerimine kiiremaks minema,” ütles Taratuhin.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments