Dirigent Erki Meister toob koori oma sünnilinna Haapsallu jõulukontserti andma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kalevi Kammerkoor TallinnastKalevi Kammerkoor Tallinnast. Foto: erakogu

Sel laupäeval, 13. detsembril annab Haapsalus Maria Magdaleena kirikus Promenaadil kontserdi Kalevi Kammerkoor Tallinnast. Koori dirigendiks on Haapsalust pärit helilooja Erki Meister.

„Olen juba pikka aega tahtnud oma sünnilinnas kooriga kontserti anda ja kui nüüd võimalus avanes, haarasin sellest kohe kinni,“ ütles Meister.

Kalevi Kammerkoor on läbi aastate laulnud samuti Haapsalust pärit Cyrillius Kreegi teoseid ja nii ka tänavu. „2014. aastal on ka Kreegi 125. sünniaastapäev, seega on tema teoste ettekandmine meie poolt kummardus helilooja loomingule,“ rääkis tänini suviti Haapsalus resideeruv Meister.

Kalevi Kammerkoori jõulukavas on tänavu lisaks Kreegile Mishkinisi, Stingi, Meistri jpt. looming. „Lõppeva aasta valguses on on koori tänavune jõulukava just sobiv, et mõtiskleda ja arutleda inimelu hapruse ja kaduvuse üle. Kas maise teekonna lõpp on ikka lõpp või hoopis uue algus? Kui, siis millele ja kellele peaksime siinses elus tänulikud olema? Kõik emotsioonid käivad ju läbi imeilusa muusika, kutsun kõiki kuulama ja kaasa mõtlema!“ ütles dirigent.

Haapsalu Maria Magdaleena kiriku roosakendel on Dolores Hoffmanni poolt valmistatud vitraažid ja kiriku soov on paigaldada vitraažid ka altari akendele.

Kontsert on tasuta, annetusi saab teha vitraažide paigaldamise toetuseks.

Kalevi Kammerkoori jõulukontsert toimub sel laupäeval, 13. detsembril Haapsalu Maria Magdaleena kirikus algusega kell 16.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Galerii: Kalevi Kammerkoori kontsert Maria-Magdaleena kirikus Promenaadil | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] andis Haapsalus Maria-Magdaleena kirikus Promenaadil kontserdi Kalevi Kammerkoor Tallinnast. Koori dirigendiks on Haapsalust pärit helilooja Erki […]