6

President tunnustas kauneid kodusid

Avatar

aivaronline

aivar@le.ee

President Ilves Tuletoojad 2. Võidupüha paraad.23.06.2014 Fotod: Ardi Hallismaa

„Iga puhas ja korras kodu on osa kogu Eesti hoidmisest. See on hoolimine ning teistega arvestamine, see on tulevikku vaatamine ning aru pidamine oma lähimate teekaaslastega,“ ütles president Toomas Hendrik Ilves täna Paide kultuurikeskuses, kus toimus kodukaunistamisaasta lõpetamine ning konkursi „Eesti kaunis kodu 2014“ parimate tunnustamine.

Riigipea sõnul ei sünni seesmiselt ja ka väliselt kaunis kodu suure rahaga, see luuakse tegusate käte ja teadmistega ning iga kauni paiga, kauni ja hubase kodu loomine nõuab ka ühte hoidmist ning koos tegemist.

„Niisamuti on oma riigiga. Kui oleme ise kindlad oma valitud rajas, demokraatlikus ja vabas Eestis, oma inimeste õiguses vabadusele ja paremale elujärjele, siis saame kindlad olla oma tulevikus ning iseseisvuse püsimises,“ rõhutas president Ilves.

„Tänan teid kõiki, et olete suure osa oma hoolest ja armastusest pannud oma kodudesse ning seeläbi ka koduküladesse ja -linnadesse. Teie kodudest saab alguse kogu Eesti parem väljanägemine ja sõbralikum olemine,“ sõnas riigipea, kes on ka Eesti Kodukaunistamise Ühenduse patroon.

Läänemaalt said tänavu tunnustuse kolm kodu: Arne ja Liivi Veske kodu Haapsalu linnas, Reet Jänese perekonna kodu Kruusiaugu talu Väike–Lähtru külas ning Raimond ja Küllike Lunevi maakodu — Änivere talu Enivere külas (mõlemad Martna vald).

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
nii ja naa
nii ja naa
õigus kõigil eelnevatel, kuid õigluse mõttes peaks olema eraldi kategooriad nn. raha eest ostetud parima hindamisel ning ilma suure rahata isikliku vaeva ja kujundamise nägemisel. Vaadates sisustus-ja aiapoodide hinnataset, siis juba veidi omanäolisema asja kujundamisel peabki rahakott puuga seljas olema, et kaunist tulemust saavutada. Kaunid tulemused on hindajate silmis aga aastate kaupa suhteliselt sarnased, vastavalt valitsevatele sisustustrendidele. Pigem hinnatakse siin sisearhitektide ja aiakujundajate töövilju. Kuid väga palju on kodusid, kus sisustus-ja aiapoodidesse asja ei ole, seda aastakümnete kaupa. Ka nende hulgas on väga maitsekaid ja kauneid kodusid, rääkimata võluvatest aedadest, kus ise on seemnest külvatud või pistoksast paljundatud – viimases… Loe rohkem »
ilus
ilus

nii on!

Katrin
Katrin

Inimesel on raha ja ta ehitab super ilusa maja, mis selles halba on? Haapsalulik maja, mulle väga meeldib.

kodanik
kodanik

Raha eest on võimalik kõik!

enamusele teostamatu
enamusele teostamatu

Täpselt õige!

kohalik
kohalik

Supper kaunis kodu on perekond Veskel.

wpDiscuz