0

Lennuväljal kihutavad taas kiired autod

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laupäevasel kiirendusvõistlusel osaleb kuni 100 võistlejat. Foto: Juhan Hepner.

Kiltsi lennuväli on jätkuvalt populaarne Eesti kiirendussportlaste seas, sest juba sellel laupäeval toimub seal autospordiürituse One Mile Challenge 2014 teine etapp.

Võistluse sisuks on paigaltstardist 1 miilise (ca 1609 m) distantsi lõpuks maksimaalse kiiruse saavutamine. Esimene One Mile Challenge toimus juba aastal 2001. 2009. aastast alates korraldab üritust Eesti Audi Klubi. Alates eelmisest aastast koosneb võistlus kahest etapist. Tänavune esimene etapp toimus 15. juunil samuti Kiltsi lennuväljal.

„Praegu on registreerunuid natukene alla 90, kuid neid tuleb juurde sest registreerumine on avatud homme hilisõhtuni,“ ütles võistluse peakorraldaja Indro Päll. Osalejate ülempiiriks on Pälli sõnul seatud 100 võistlejat.

Juunis peetud etapil osales 97 võistlejat. Siis sõitis Roul Liidemann oma Dodge Viperiga välja ka uue Eesti ametliku rekordi – 327 km/h. Pealtvaatajaid on korraldaja sõnul oodata arvukalt. „Esimesel etapil oli neid tuhande inimese ringis. Loodame, kui ilma vähegi on, et ka seekord oleks kusagil 1000 inimese kandis,“ lausus Päll.

„Baltikumis sellist võistlust mujal ei korraldata. Meie oleme ainukesed. See on võistlus, kus on võimalik näha koos väga erinevaid autosid. Väga tihti juhtub niimoodi, et tehasest ostetud kallis sportauto ei olegi võib-olla nii kiire, kui kellegi garaažis ümberehitatud palju tavalisem pereauto,“ selgitas Päll, miks tasub rahval võistlust vaatama tulla.

Võisteldakse kolmes võistlusklassis. Kuni 2000 cm³ vabalthingava mootoriga A-klassis, kuni 4000 cm³ vabalthingava või kuni 2300 cm³ ülelaadimisega B-klassis ja üle 4000 cm³ vabalthingamise või üle 2300 cm³ ülelaadimisega C-klassis. Ülelaadimine tähendab, et võistleja kasutab turbot, kompressorit ja/või nitrot.

Pealtvaatajad on oodatud võistlusele laupäeval alates kella 12. Esimese võistlusauto start on kell 13. Pileti hind on 5 eurot, kuid alla 12aastased pääsevad võistlust vaatama tasuta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz