Homseks lubab Lääne-Eestis vihma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm  2014-07-30Lühikesed vihmahood teevad rõõmu kõigele elavale ning hetkeks on kõik värske. Värskust jätkub aga vaid tunniks või paariks, sest temperatuuri näit tõuseb taas kuni 33 kraadini.

Täna on vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja on äikest. Kohati võib sadu tugev olla. Puhub valdavalt lõunakaare tuul 2-7 m/s, äikese ajal on tugevamaid puhanguid. Õhutemperatuur on 28-33, rannikul kohati 26 kraadi. Eesti metsades on jätkuvalt suur tuleoht.

Neljapäeval (31. juulil) liigub madalrõhulohk ühes vihmahoogude ja äikesega Eesti kohale. Ennelõunal on sajuhooge põhiliselt Lääne-Eestis, õhtu poole muutuvad äikesevihmad laialdasemaks. Vihmavalingud ja äikesepilvealused tuulepuhangud võivad tugevad olla. Tuul puhub valdavalt kagust ja lõunast ning tugevneb puhanguti 12, rannikul 15 m/s, õhtupoolikul pöördub läände. Sooja on öösel 15..20, rannikul kuni 23, päeval 24..29, Ida-Eestis tõuseb veel üle 30°C. Pärastlõunal Lääne-Eestis õhutemperatuur langeb.

Reede (1. augusti) öö hakul sajab eemalduva madalrõhulohu järel veel hoovihma. Edaspidi õhurõhk tasapisi tõuseb ja tugevneva kõrgrõhuharja tingimustes on sajuhoogude võimalus väike. Puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul. Sooja on öösel 13..19, päeval 24..27°C.

Laupäeval (2. augustil) kõrgrõhkkond tugevneb ja saju võimalus on väike (tõenäosus alla 50%). Tuul puhub öösel lõunakaarest, päeval on muutliku suunaga ja võrdlemisi nõrk. Sooja on öösel 11..16, rannikul kuni 19, päeval 25..28°C.

Pühapäeval (3. augustil) jääb Eesti idapoolse kõrgrõhkkonna ja Skandinaaviasse laieneva madalrõhkkonna piirimaile. Öösel ja hommikul sajab kohati äikesevihma ning äike võib äge olla. Õhuvool kannab lõuna poolt taas kuuma õhku Läänemere äärde. Kagutuul muutub tuntavamaks. Sooja on öösel 13..18, rannikul kuni 20, päeval 27..32°C.

Esmaspäeval (4. augustil) kõrgrõhkkond tugevneb Venemaa põhjaalade kohal ja selle lääneserva mööda kandub lõuna poolt väga kuuma ja kuiva õhku. Puhub mõõdukas kagutuul. Sooja on öösel 15..21, päeval 29..34°C.

Teisipäeval (5. augustil) püsib kõrgrõhkkonna servas kuum ja valdavalt sajuta ilm. Niiskust on võrdlemisi vähe. Ilm on sajuta ja mõõduka kagutuulega. Sooja on öösel 16..22, päeval 28..33°C.

Kolmapäeval (6. augustil) jääb ülekaalu kõrgrõhkkond. Niiskust on võrdlemisi vähe ja ilm püsib enamasti sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Sooja on öösel 15..20, rannikul kuni 23, päeval 27..32°C.

Allikas: Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments