EKRE: Kooseluseadus on vastuolus eesti rahva huvide ja põhiseadusega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

mart helmeEKRE esimees Mart Helme. Foto: Arvo Tarmula

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu on seisukohal, et riigikogul pole demokraatlikku mandaati võtta vastu niinimetatud sooneutraalne kooseluseadus, sest partei sõnul on see sisuliselt homoabielude kehtestamine koos lisanduva lapsendamisõigusega.

EKRE on veendunud, et Eesti riik ja parlament peavad töötama süstemaatiliselt ja pühendunult selliste seaduste rakendamise nimel, mis soodustaks eesti rahva iivet ning tugevdaks laste saamiseks ja kasvatamiseks ühiskondlikke hoiakuid ja struktuure.

"Peame iseenesestmõistetavaks, et traditsioonilise perekonna toetamine ja tugevdamine teenib just seda eesmärki. Selles valguses peame mõistusevastaseks praeguse valitsuskoalitsiooni pingutusi perekonna mõiste ümberdefineerimiseks ja lammutamiseks," kuulutab EKRE pressiteates.

"Konservatiivne Rahvaerakond ei toeta sooneutraalset lähenemist vaid vastupidi, peab vajalikuks teineteist toetavate ja täiustavate soorollide tugevdamist ning soodustamist perekonna näol. Mehe loomulikuks rolliks on olla isa ja naise loomulikuks rolliks on olla ema, tüdrukud ja poisid vajavad elus hästi toime tulemiseks mõlemast soost vanema hoolitsust ja eeskuju."

Kui kooseluseadus jõustub, lubab EKRE asuda tööle seaduse tühistamise nimel. Eesmärgiks on nende sõnul saavutada tulemus, mis arvestab riigi põhiseadust ja tugineb ühiskonna enamuse poolt aktsepteeritud väärtustele.

"Lähtume antud küsimuses argumentidest, millele on korduvalt viidanud SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, ja juhime tähelepanu seaduseelnõu tabanud massilisele avalikule vastuseisule," teatas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli
9 aastat tagasi

Uskumus et armastus on keelatud,antakse vanematelt lastele ja põlvest põlve üle juba varakult,ajad muutuvad ja kaitsvahendidki haiguste tõrjeks ammu olemas,ikka mõtteviis samaks jäänud,et seks on patt ning tuleb eriti salajas kõik hoida.Seksikasvatus ka ei aita palju kuna väär mõtlemine on nagu sisse kodeeritud.Ometi just see energia ongi elu alus mis paneb koik liikuma.

Suhtumine
9 aastat tagasi

seksuaalsusesse pole paigas paljudel isegi tavapaaridesse või enda suhtes.Tuleb midagi telekast-põlastatakse.Või on ise abielupaar olnud aastaid,aga suudlemisele vaatavad,kui millelegi vastikule.Sellest ilmselt algabki see vihkav mahategemine.

%
9 aastat tagasi

Õnne jätkub rohkesti kõigile,kui teha see otsus,et võtta ta vastu.See hirm,et keegi ja veel vähemuslane selle ära võtab ja mulle ei jätku pole tõene,sest nii need asjad ei käi.

On vajalik
9 aastat tagasi

käia muutustega kaasas.Kes jäik on ja ei arene,seda kauaks ei jagu.Nii on ELUseadused.

Ahto
9 aastat tagasi
Reply to  On vajalik

Uskuge mind ,te ei taha kõiki euroopa muutusi oma õuele . Te ei taha ,et 10 % eestimaalastest oleks neegrid ja 40 % moslemid . Kõik EL riigid ei pea ühesugused olema ,iga riik peab ikka oma rahvusliku eripära säilitama.See ongi rahvusriikide Euroopa Liit. Paberil deklareerida ,et EL on rahvusriikide liit ,samas sundida kõigile peale ühesuguseid käitumismalle ,ei lähe kohe mitte. Selle vastu EKRE võitleb.

Inimene
9 aastat tagasi

võib ju teha omad plaanid(loe:seadused),aga Jumal juhatab.Ajad muutuvad!Kui vanasti maeti enesetapjad kirikuaia taha,siis lõpuks saadi ikka aru,et kõik me oleme ikka Jumalast.Ja-armastage,mitte ärge sõdige.

Vaid
9 aastat tagasi

KOOS,kõiki võrdseks pidades ja toetades saame olla tugevad.

...
9 aastat tagasi

palju erakondi ja palju kraaklemist,mis meid nõrgestab-nagu luik,vähk ja haug….;kuulake parem,mida president kõneleb.

¥
9 aastat tagasi

Omasooliste seadusevangis hoidmine ei kasvata meie iivet mitte üks teps,seda on ju näha olnud!Sõltumatult homode olemasolust toimub see.See antipropaganda kirjamasside näol-mis maksma läks-oleks õigemasse kohta suunanud.Või erakonnaraha,mis läheb reklaamiks ja ei tea kuhu tuulde-laste sünde ei suurenda.

?
9 aastat tagasi

Seadused peavad olema inimeste jaoks,mitte vastupidi.Seadusandlus paindlikuks!Lapsi rohkem jne.-aga palun,kes keelab!Ega homod neid nagunii ei tee,seega nemad on eriasi hoopis.Homodele oma nišši andmine aitab tõsta esile traditsioonilise,tavaperekonna väärtuslikkuse-me võidame sellega,mitte ei kaota.

Ahto
9 aastat tagasi

Hea ,et kellegil veel kaine mõistus alles on .