Karilaid ja Tuulberg avaldavad Swedbankile ja valitsusele kaastunnet

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid (Keskerakond) korraldab koos Heinar Tuulbergiga (SDE) esmaspäeval Swedbanki ees protestimeeleavalduse. Osalistel on valminud ka avalik pöördumine.

Kaastundeavaldus Swedbankile ja Vabariigi Valitsusele

Heinar Tuulberg ja Jaanus Karilaid korraldavad esmaspäeval, kell 10.00, Swedbanki ees meeleavalduse, kus avaldatakse kaastunnet Swedbanki omanikele ja Vabariigi Valitsuse liikmetele.

Swedbanki viimase kahe aasta puhaskasum oli liiga väike, üle 350 miljoni euro, aga valitsuse liikmete võlakoormus on samas liiga suur. Need kaks fakti on omavahelises põhjuslikus seoses, see ongi üks kaalukas põhjus, miks vabariigi valitsusest ei tule ühiskonna arengut ega majanduses konkurentsi soosivaid lahendusi. Meeleavaldus osundab meie poliitika probleemidele, pakub lahendusi, aga samas ka vabandab tänase ajutise valitsuse ees, kui neile on nii väikese ajaga juba liiga palju emotsionaalseid kannatusi põhjustatud.

Heinar Tuulberg
Jaanus Karilaid

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ätt.
9 aastat tagasi

Keegi peab ju otsa lahti tegema,algas kõik juba Laari ajal -pärast sai Mart SWEDi nõukogu liikmeks ja kui lahkus sai ülisuure hüvitise millest keegi ei taha rääkida.Praegused valitsusliikmed on samuti seotud pankadega,sealt ka vastus küsimusele miks pole nõutud ,et pangad käituksid ühtemoodi nii meil kui emariigis.

Karl Marx
9 aastat tagasi

Miks sa lahmid? Kes need julged ja arukad on? Karilaid ja Tuulberg? No sorry, mul on lihtsalt teistsugune maailmavaade ja katsu sellega leppida. Ma võin võtta siin endale sellise nime nagu ise tahan ja avaldada sama moodi arvamust nagu sina! Mina küsisin algselt, et mismoodi on see fakt, et valitsuse liikmete võlakoormus on samas liiga suur? Või, et kasum liiga väike? Kas sa näed siin kuskil vastust sellele küsimusele? Aga Karilaidile soovin jõudu! Kuigi maailma rahaasjade parandamist võiks alustada oma erakonnast. Keskerakonna rahaasjad on olnud enam kui segased ja veel segasemad selle esimehel. Algse teema juurde tagasi minnes- Mõnel inimesel… Loe rohkem »

karl maxile
9 aastat tagasi

No ei maksa tark olevana näimiseks endale võtta targa inimese varjunimi. Hr Tuulbergile tänu ülesastumise eest. Me, eestlased oleme ju nii kannatlikud ja alluvad. Jõudu julgetele ja arukatele!

Karl Marx
9 aastat tagasi

et siis endine majandusõpetaja? …korraldab koos Heinar Tuulbergiga (SDE)… mida teeks see Eesti Kommertspank teisiti võrreldes seni turul tegutsevate pankadega? Riigiasutuste omavahelised arveldused võib teha ka praegu ära Riigikassa, funktsioone võib laiendada. Kui nüüd laenuandmine ka siia sisse veel segada, siis meenutab see asi kangesti seda aega, mis oli enne Eesti taasiseseisvust. Lisaks tahab see ettevõtmine saada kapitali, EU-s minu arusaamist mööda maksumaksjate rahaga eraettevõtetega konkureerima minna ei ole ok. Kui midagi valesti läheb, kes maksab? Mina ei usu kulude vähenemisse, kui asjaga tegeleb riik- pole lihtsalt selliseid näiteid võtta. Pigem vastupidi, konkurents on see, mis asjad odavamaks ja paremaks… Loe rohkem »

tuulberg.ee
9 aastat tagasi

H. Tuulberg. ei ole majandus- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja ega ka mitte ühegi erakonna liige, samuti ei ole ta poliitik. Ta on eranditult ajalooõpetaja ja lisaks MTÜ tuulberg.eu Liiga juhatuse liige ja tuulberg.ee nõukogu liige. Tõsi, eelnimetatud isik on aluse pannud tuulberg.ee-le aastal 2005. Tegemist on kogu maailma pangandussektorit ja börsifirmasid regulaarselt analüüsiva ettevõttega, olles viimasel ajal põhiliselt spetsialiseerunud tervishoiusektori kasvufirmadele. tuulberg.ee soovib Eesti panganduses järgmist: 1. Tuleb luua Eesti Panga kontrolli all tegutsev Eesti Kommertpank, milline haldab riigi, kõikide riigiasutuste, kohalike omavalitsuste, nende allasutuste, pensionifondide ja ka soovi korral eraisikute rahalisi vahendeid, arveldab enda klientide vahel ja annab konservatiivsete põhimõtete… Loe rohkem »

Karl Marx
9 aastat tagasi

“Andis jumal ameti, andis ka mõistuse”. Mis on Karilaiu asi arutada teiste eraisikute võlakohustusi, isegi kui nad on valitsuse liikmed? Kelle kohustusi Keskerakond ja sotsid järgmiseks arutama hakkavad? “…valitsuse liikmete võlakoormus on samas liiga suur.”- kus otsast see fakt on? Pigem populism… Mis alusel need kaks poliitikut otsustavad, et liiga suur või liiga väike? Keskerakonna piiratud maailmavaatest saan veel ehk aru aga mõistmata jäävad hr.Tuulbergi ambitsioonid. Majandus- ja ühiskonnaõpetuse õpetajana peaks ta teadma, et mingi ettevõtte kohta ühe uduse absoluutnumbri väljaütlemine on mõttetu. Ime, et nad 10 aasta kasumit kokku ei liitnud :). Kõik on suhteline, tuleks ikka vaadata ka… Loe rohkem »