2

4. juunil peetakse Haapsalus Eesti lipu päeva

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Eesti lipp. Foto: Arvo Tarmula

Eesti lipp

Tänavu möödub 130 aastat sinimustvalge lipu pühitsemisest ning olulise sündmuse tähistamisest ei jää kõrvale ka Läänemaa.

4. juuni hommikul kell 7 toimub Haapsalu linnavalitsuse ees riigilipu pidulik heiskamine. Sõnavõttudega esinevad Lääne praostkonna praost Tiit Salumäe, Haapsalu linnapea Urmas Sukles ning Kaitseliidu Lääne maleva liige Heiki Magnus. Kohaletulnutele pakutakse teed ja pirukat.

4. juunil 1884 pühitseti Otepää kirikumõisas Eesti üliõpilasseltsi sinimustvalge lipp. 1918. aastal sai sellest Eesti riigilipp.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Parandan
Parandan

Väike näpukas. Lääne malev on ikka suure algustähega.

wpDiscuz