Mart Helme: Me pole eurofiilid, vaid eurorealistid

Kaie Ilves

kaie@le.ee

mart helme

Täna Läänemaal valijatega kohtunud Mart Helme ennustas Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale (EKRE) europarlamenti ühte kohta ja lubas, et vastukaaluks eurotruudele nn riigiparteidele seisab EKRE rahvusriikide Euroopa eest, Eesti eest.

"Ülejäänud räägivad rahvusteülesest Euroopast ja peavad rahvuslust 19. sajandi igandiks, aga rahvused olid enne Euroopa Liitu ja on ka pärast Euroopa Liitu. Rahvuslus oli, on ja jääb. Impeeriumid, mis hakkavad rahvuslust eitama, on teel autoritaarsusele ja repressiivsusele," sõnas Helme.

Helme sõnul on Eesti, arvates, et Euroopa Liit ja NATO on meie julgeolekugarantii, kippunud käituma nagu kusagilt kolkast Tallinna kolinud tüdruk, kes loodab pugeda rikka mehe selja taha.

Helme sõnul ei lahenda loosung "Rohkem Euroopat!" ei meie julgeoleku- ega muid probleeme.

Helme sõnul ei vii edasi poliitika a la me ei aja siin mingit kitsast Eesti asja, me ajame Euroopa asja. Muutus paremuse poole saab tulla vaid siis, kui nn riigiparteide asemel anda hääl alternatiivsetele poliitilistele jõududele, sõnas Helme.

"Meie ei ole eurofiilid, me oleme eurorealistid," sõnas Helme.

Europarlamenti tuleb minna sellepärast, et saada õigel ajal informatsiooni.

"Üks saadik, kui ta kuulub ka kõige suuremasse fraktsiooni, ei mõjuta oluliselt ühtegi protsessi," nentis Helme.

Nii tulebki Helme sõnul lülituda ümber täiesti uuele, egotsentrilisele mõtlemisele.

"Mitte keegi ei seisa meie eest, kui me ise enda eest ei seisa," ütles Helme.

Mart Helme kohtus täna valijatega Haapsalus, Lihulas ja Virtsus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments