Haapsalu linnavalitsus laenab Danske pangalt ligi miljon eurot

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnavalitsus otsustas täna sõlmida riigihanke võitnud Danske Bank A/S Eesti filiaaliga ligi miljoni euro suuruse laenulepingu.

Linnavalitsususe 955 000 euro suurune uus laen tuleb 10 aasta peale. Muutumatu baasintress on 0,840%, lisandub 6 kuu Euribor.

Laenu tagasimakse algab tuleva aasta 15. jaanuarist ja kestab 30. aprillini 2024.

Laenuga rahastab linnavalitsus selle aasta investeerimisprojekte, sh on 310 000 eurot Vikerkaare lasteaia remondiks ja 50 000 sisutamiseks, 330 000 tänavavalgustuse ja 90 000 Lihula mnt–Tallinna mnt ristmiku uuendamise omaosaluseks, põhikooli eelprojekti koostamiseks jm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
HRT
9 aastat tagasi

Ristmiku ümberehitamine ringteeks tõenäoliselt kallim kui olemasoleva kapremont. Kas asjal ka jumet, natuke kahtlen.

abc
9 aastat tagasi

Käis üks ajamata habemega agitaator septembris aktusel ja korduvalt ning surmkindlalt lubas, et kohe järgmise asjana tehakse HLA-s remont ära.

def
9 aastat tagasi
Reply to  abc

vot ei tea,ta enda valitud aselinnapea on selle lubaduse igatahes maha teinud. Ei tea siis,mis või kes selle asja taga on, kas on küsimus tahtmises ,õgemini siis mugavuses või milleski muus.

abc
9 aastat tagasi
Reply to  def

Einoh loomulikult ei uskunud hetkekski seda gastrolööri – mingit välist rahakatet selle jaoks ju pole olnud ning pole ka tulemas. Omavahendite kasutamist teame muidugi hästi – seda ilmestab kasvõi Metsa tänava läbimine (gastrolöör on muidugi Edgargradi kogemusega ja omale targalt maastikuläbitavusega massina ostnud, seega tal kama). Lihtsalt rõve oli tookord vaadata, kui ilusal ja olulisel üritusel nii laste kui vanemate jaoks lennatakse lihtsalt kohale ja hakatakse oma poliitpropat ja puhast valet ajama. Veel kurvem muidugi, et leidub kuhjaga inimesi, kes sellistele võimu usaldavad.

nii
9 aastat tagasi

Oh olgem rahulikult,väidetavalt on Põld HLA remodi alles kaugesse tulevikku tembeldanud.

engis
9 aastat tagasi

algkool on küll väga hullus seisus,sinna sisse astudes on tunne nagu oleks stagnaaeg……

mnjah
9 aastat tagasi

Ikka põhikool ja põhikool….mind huvitab,millal Haapsalu Linna Algkoolis remondiga algust tehakse või loodetakse,et vanemad seal ka kogu remondi kinni maksavad?

Naljanina..
9 aastat tagasi
Reply to  mnjah

algkool mahub lahedasti põhikooliga ühte majja

Kunn
9 aastat tagasi

Ei saa aru kuidas lähevad need 550 tuhat või rohkem selle ristmiku peale.
Seal oleks vaja ainult tasandada, et mügarikke ja lohkusid poleks nagu praegu ja uus asfalt koos teemärgistusega ning oleks ok. Samas võiks linn selle raha kulutada Sadama tänaval mahajäetud puulobudike lammutamisks. Häbi hakkab, kui turistid Lainest linnapoole kõndides imestavad ja ahhetavad nendest möödudes.