0

Postimees: Intervjuu vanglast vabanenud laevakaitsjatega

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Indias viibiv Postimehe ajakirjanik Toomas Randlo on teinud intervjuu laupäeval vanglast vabanenud laevakaitsjatega, kelle hulgas on ka Haapsalust pärit 31aastane Kristo Koha.

Postimehe ajakirjanikule rääksid Roman Obeltšak ja Lauri Ader, et ligi poole aasta jooksul, mil neid vanglas hoiti, pole neid isegi üle kuulatud ega ükski India ametnik pole kinnipidamist põhjendanud.

Mehed kirjeldavad intervjuus oma vahistamist ja vanglatingimusi. Lauri Ader ütles Postimehele, et kindlalt teadis ta, et vanglast välja pääseb sel hetkel, kui mehed 5. aprillil vanglaväravast välja astusid.
Obeltšak lisas, et kautsjoni vastu vabastamisest said mehed teada televiisorist. “Kõik kohalikud ütlesid, et saate kohe välja. Alles poolteist nädalat hiljem saime välja,” rääkis ta.

Nüüd peavad vanglast vabastatud laevakaitsjad end kaks korda päevas politseijaoskonnas registreerima. Lauri Aderi sõnul on neid hoiatatud ka provokatsioonide eest. “Politseiülem andis mulle oma isikliku telefoninumbri ja ütles: kui keegi sind lööb, siis ära löö vastu, vaid helista mulle, ma tulen kohale ja ajan asja joonde,” ütles ta.

Intervjuud Lauri Aderi ja Roman Obeltšakiga saab lugeda Postimehe veebist

Firmale AdvanFort kuuluva laeva Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed vahistati 18. oktoobril 2013.
25 vahistatud meeskonnaliikme hulgas on 14 eestimaalast, nende seas Haapsalust pärit 31aastane endine kaitseväelane Kristo Koha.

26. märtsil otsustas Tamil Nadu ülemkohtu Madurai kolleegium mehed kautsjoni vastu vabastada ja 2. aprillil tasus AdvanFort vastavalt lõplikele kautsjonitingimustele 2,5 miljoni ruupia, ehk umbes 30 250 euro suuruse kautsjoni.

Mehed vabanesid vanglast 5. aprillil Eesti aja järgi kell 12.50 (kohalik aeg 15.20).

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz