Mängufilm “Risttuules” jõuab 9. aprillil ka Lihulasse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

"Risttuules" linastub Lihula kultiuurimajas 9. aprillil. Foto: Kaader filmi treilerist
“Risttuules” linastub Lihula kultiuurimajas 9. aprillil. Foto: Kaader filmi treilerist

Tänasest, jõuab mängufilm “Risttuules” Tallinnas Coca-Cola Plazasse, Solarisse ja Artisesse ning Tartus kinosse Ekraan. 27. märtsist algavad linastused kõikjal Eestis. Lihula kultuurimajas on seanss 9. aprillil.

Lähikuudel jõuab film ka teistesse kinokohtadesse üle Eesti.

“Risttuules”põhineb 1941. aasta juuniküüditamise sündmustel. Poeetilises filmikeeles, tableau vivant-stiilis jutustatud loo sõlmib harmooniliseks tervikuks helilooja Pärt Uusbergi originaalteos. “Risttuules” on režissööri ja stsenaristi Martti Helde esimene täispikk mängufilm.

Osades Laura Peterson, Tarmo Song, Mirt Preegel, Ingrid Isotamm, Einar Hillep. Kunstnik on Reet Brandt, operaator Erik Põllumaa ja kostüümikunstnik Anna-Liisa Liiver.

Produtsendid on Piret Tibbo-Hudgins ja Pille Rünk, tootja Allfilm, rahvusvaheline müügiagent ja levitaja Deckert Distribution.

Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, kultuuriministeerium, kaitseministeerium ja Eesti Rahvusringhääling.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments