Ennatlik suverehvide kasutamine põhjustas Pärnumaal liiklusõnnetuse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Naastrehvide vahetamisega ei tasu kiirustada. Foto: Urmas Lauri
Naastrehvide vahetamisega ei tasu kiirustada. Foto: Urmas Lauri
Täna, 11. märtsi hommikul juhtus Pärnumaal Audru vallas liiklusõnnetus, mis oli põhjustatud sellest, et sõidukijuht kasutas oma autol suverehve.

Kella 7 paiku hommikul sõitis Pärnumaal, Audru vallas, Põhara külas, Pärnu–Lihula maanteel teelt välja ja rullus üle katuse sõiduauto Honda CR-V, mille roolis olnud 74-aastane mees sai viga.

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnul oli õnnetuse põhjuseks see, et eile õhtul sadanud vihm ja sellele järgnenud külm muutsid hommikuks teekatted libedaks: „Kuna sõidukil olid suverehvid, siis ei taganud need libedal teel piisavalt pidamist.“

Ta tuletas meelde, et kuigi suverehvide kasutamine on lubatud alates 1. märtsist, tuleb alati kriitiliselt ilmaolusid hinnata. “Kui ikkagi ilmateenistus lubab veel öökülmasid ja teadaolevalt on veel tulekul ka lume- või lörtsisadu, siis ei tasu kiirustada talverehve suve omade vastu välja vahetama. Varakevadised hommikud-õhtud on nullilähedaste või isegi miinuskraadidega, mis vahelduvad päevasoojaga – seega tuleb ennekõike mõelda ohutule liiklemisele,“ paneb Peremees kõikidele autojuhtidele südamele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader bonus
10 aastat tagasi

Very neat post.Thanks Again. Will read on…

girls sandals
10 aastat tagasi

Major thanks for the article.Much thanks again. Keep writing.

server rack
10 aastat tagasi

I really liked your post.Thanks Again. Really Cool.

make money online
10 aastat tagasi

Thanks for sharing, this is a fantastic blog post.Really thank you!