Linnavalitsus lubas teha sügiseks õiglasema palgakorralduse

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnavolikogu võttis reedel vastu linnaasutuste palgakorralduse määruse tingimusel, et linnavalitsus vaatab sügisel üle palgaastmed ja tasandab liiga suured palgavahed.

Aselinnapea Liina Põld lubas, et linnavalitsus arvestab volikogus tehtud kriitikat ja tuleb uue palgakorraldusega volikogu ette oktoobris.

Jaanuaris ei saanud munitsipaalasutuste palgakorralduse eelnõusse enam suuri muudatusi teha, sest linnaeelarve oli juba vastuvõtmisel, põhjendas Põld. Tuleva aasta eelarve tegemise ajaks vaadatakse palgaastmed uuesti üle.

Praegu on kõige ebaloogilisem logopeedi, eri– ja sotsiaalpedagoogi liiga madal palgaaste, tunnistas Põld. Ta lisas, et palgakorraldus sätestab miinimumpalga, tegelikult saavad logopeedid, sotsiaal– ja eripedagoogid töötasu, mis on võrreldav kooliõpetaja omaga.

Põld möönis, et tõstmist vajavad ka vanem–, meister– ja eliittreeneri, aga ka huvijuhi jt palgamäärad.

Jaanuaris juhtis volikogu opositsioon tähelepanu veel mitmele proportsioonist väljas palgaastmele. Näiteks, miks saavad kunstikooli, spordikooli ja noorte huvikeskuse juhid vähem palka kui muusikakooli juht. Haapsalu põhikooli vanemkoka palgaaste on kõrgem kui lasteaia sotsiaal– ja eripedagoogil, kelle kvalifikatsioon nõuab magistrikraadi.

Linnavalitsus täpsustas nüüd ka õppealajuhataja tasu, see on 15–35% väiksem direktori tasust.

Palgad on proportsioonist väljas, möönis ka volikogu esimees Jaanus Karilaid.

„Tippjuhi ja tööinimese vahel on käärid liiga suured,” ütles Karilaid. „Kuidas aga [palgatõusuks] raha leida, on omaette loominguline tegevus.”

Jaanuariistungil ilmnenud segaduste pärast võttis linnavalitsus palgakorralduse eelnõu volikogust tagasi ja esitas selle uuesti veebruaris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mis,mis?
10 aastat tagasi

Lisaks juurde veel,et kindlasti Põld on nõus oma palgast osa loovutama, see on juba üks paik,kust raha palgatõusuks juurde saab!

mis,mis?
10 aastat tagasi

Kas Põld on ikka ametis veel, ma arvasin,et lahkus koos äpardunud palgasõnumiga. Kas me hakkame nüüd jõuluvana asemel snegurotskat pidama?

margus
10 aastat tagasi

Palka tuleb maksta kõrghariduse eest neile kes on spetsialistid omal alal mitte seemendajad.

Anonüümne
10 aastat tagasi

Kurat, kõrgharidusega inimene saab Haapsalu linna allasutuses 450 kätte, kuidas sellega elada? Ikka ise pead persetpidi samas olukorras olema, siis tead.

Hämmeldunud
10 aastat tagasi
Reply to  Anonüümne

Nii, nii! 450 kätte?? Huvitav küll, miks noored ülikooli lõpetanud inimesed ei taha tulla Haapsallu tööle?
Jaanuaris eelarvet kinnitades iseendale (nt proua Põllule) ei tundunud see palk eripedagoogi jaoks liiga väike? Nüüd saab aastakese ju ära lohistada. No lihtsalt ei saa aru… Kurb!

just
10 aastat tagasi
Reply to  Hämmeldunud

tüüpiline Põllu jutt! Ahjaa, Põllule meeldib rääkida brutopalgast,see number on ju suurem. Ei tea, kust sellised küll üles otsitakse ja miks otsitakse?